Според ново проучване ключов елемент за щастлив брак наистина е

...
Според ново проучване ключов елемент за щастлив брак наистина е
Коментари Харесай

Сексът - ключът към щастливия брак

Според ново изследване основен детайл за благополучен брак в действителност е сексът. Изследователите открили, че половият акт фактически се отразява върху прочувствената обвързаност сред двойките и дава обещание удовлетворяващи и дълготрайни връзки. Водещ създател на новото изследване е доктор Андреа Мелцер от университета на Флорида, а откритията на екипа му са оповестени в научното сп. Psychological Science, представено от struma.bg.

Макар досега да се смяташе, че заниманиятa в леглото подкрепят връзката единствено в кратковременен проект, съгласно американските експерти сексът може да способства за дълготраен благополучен брак. За жал, съгласно данни на Международното сдружение по полова медицина, по-малко от 24% от фамилните хора вършат секс 4 или повече дни в седмицата. При останалите ласките под завивките биха могли да се класифицират и като мираж.

Мелцер и сътрудниците ѝ настояват, че половият акт ни зарежда за дълъг интервал със полово задоволство, което покачва и удовлетвореността от връзката. Теорията им се крепи на пробно изследване измежду 214 фамилни двойки на друг стадий от брака. Доброволците трябвало да попълнят специфични въпросници и да рапортуват в детайли за своя съкровен живот.
Така учените стигнали до извода, че любовните занимания ни зареждат с възторг и боготворене към другия за два дни напред. Тази констатация остава годна и след отчитането на редица вероятни странични фактори, в това число възраст, пол, личностни черти, продължителността на връзката и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР