Според ново изследване преяждането може да бъде избегнато по един

...
Според ново изследване преяждането може да бъде избегнато по един
Коментари Харесай

Изненадващо лесен трик за контрол на преяждането

Според ново проучване преяждането може да бъде избегнато по един метод и той не е да готвите по-малко. Проучване, извършено в Cornell Food and Lab Lab, демонстрира, че в случай че кухнята ни е претрупана и безредна, това може да ни накара да удвоим количеството калории, които консумираме.

Изследователите разделят 98 дами на две групи. В едната група би трябвало да опишат времето, когато са усещали, че животът им е под надзор, а в другата група - когато са имали възприятието, че животът им е отвън надзор.

Половината от участниците се намират в разхвърляна, безредна кухня, цялостна с вестници, мръсни ястия и звънящ телефон. Другата половина - в чиста, подредена и тиха кухня. И в двете стаи има купички с бисквити, крекери и моркови.

Само за 10 минути участниците, които пишат за времето, когато се усещат отвън надзор и са били в разхвърляната кухня, са изяли 53 калории от бисквитките, за разлика от уплашените дами, които са в чистата кухня.

" Да си в безредна конюнктура и да се чувстваш отвън надзор е много неприятно за храненето като цяло ", споделя Лени Вартаниан, водещ на проучването, представен в изказване. " Изглежда, че това кара хората да си мислят: " Всичко е отвън надзор, тъй че за какво и аз да не съм? "

Групата, която написа за възприятието на надзор, е изконсумирала към 100 калории по-малко в безредната и разхвърляна кухня, по отношение на тези, които се усещат уплашени. Това води до догатките, че медитацията може да бъде потребна техника за намаляване (въпреки че откривателите допускат, че почистването евентуално е най-лесното решение).

И по този начин, към момента ли желаете да живеете в разхвърляна кухня? Измийте съдовете, избършете плотовете и подредете. Освен това домакинската работа потвърдено води до понижаване на напрежението и възстановяване на благосъстоянието./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР