Според ново европейско проучване в шест държави 38 процента от

...
Според ново европейско проучване в шест държави 38 процента от
Коментари Харесай

Психичното здраве на работниците в Европа е в упадък

Според ново европейско изследване в шест страни 38 % от служащите са изложени на висок риск от неприятно психологично здраве. Но какво могат да създадат организациите, с цел да се оправят с това?

Между инфлацията, рецесията с разноските за живот и цялостната геополитическа обстановка има доста аргументи да сме в тъмно въодушевление. Но наподобява, че сме най-загрижени за бъдещето си, когато сме на работа, разяснява euronews. Ново оповестено изследване от снабдител на здравни услуги и технологии Telus Health откри, че психологичното здраве на хората в шест европейски страни е все по-застрашено.

Като цяло психологичното здраве на служащите се е влошило в четири страни - Германия, Италия, Холандия и Испания - до октомври 2023 година спрямо април, като общо 38 % от служащите декларират, че са изложени на висок риск от неприятно психологично здраве.

Резултатите на показателя на психологичното здраве (MHI) във Франция и Полша, въпреки това, са се подобрили нищожно през същия шестмесечен интервал, само че Полша продължава да има най-нисък резултат с 55,5.

„ От други данни считаме, че това е въздействието на нарасналата сензитивност към напрежението след пандемията. Тази нараснала сензитивност прави по-вероятно стресорите да имат по-голямо негативно прочувствено влияние “, сподели Паула Алън, световен водач и старши вицепрезидент по проучванията и цялостното благоденствие в Telus Health, пред Euronews Next.

Според констатациите на изследването 35 % от интервюираните декларират, че са по-чувствителни към стрес, в сравнение с преди пандемията от COVID-19.

„ Това също прави хората по-ядосани, цинични и склонни към спорове, което значи, че хората основават повече стресови фактори един за различен “, добави Алън.

Що се отнася до положения, свързани с психологичното здраве, 17 % от служащите оповестяват, че са били диагностицирани с тревога - най-разпространеното диагностицирано положение измежду европейските служащи - до момента в който 12 % оповестяват, че са получили диагноза меланхолия.

Проучването откри също, че чиновниците под 40-годишна възраст са два пъти по-склонни от тези на 50 и повече години да разкрият случаи на диагностицирана и недиагностицирана тревога и меланхолия.

Освен това тази по-млада демографска група е два пъти по-склонна да употребява изгоди за здравето за психически услуги и прави оценка по-високо психическите изгоди.

Полът също играе роля при дамите, които имат оценка за психологично здраве с 5 точки по-ниска спрямо мъжете в изследването.

Алън изяснява това с непрекъснатата разлика сред половете, когато става дума за грижи и домашни задания, както и с другите обществени упования.

Не е изненадващо, че финансовото положение на служащия е обвързвано с неговото или нейното психологично здраве, като хората, които печелят под 10 000 евро годишно, получават най-лошия резултат във връзка с психическото си положение.

Какво може да се направи?

Компаниите също са наранени от неприятното психологично здраве на служащите. Хората, наранени от обвързвания с работата стрес, губят продуктивност за повече от 60 дни, съгласно Telus Health.

През март Британското психическо сдружение стигна до такава степен, че назова обвързвания с работата стрес „ съвременна зараза “ заради количеството случаи на прегаряне.

„ Това е значимо за всички бизнес условия и от ден на ден за условия като нововъведения, взаимно решение на проблеми и обслужване на клиенти. Също по този начин е значимо за задържането и репутацията на компанията “, сподели Алън.

Повече от половината офис чиновници в изследването (51 процента) биха предпочели обичайна петдневна работна седмица, съчетана с гъвкавостта за работа от разстояние, когато пожелаете.

От друга страна, 49% биха избрали съкратена четиридневна работна седмица в офис среда, съгласно данните на Telus Health.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР