Според новия пандемичен план на правителството София е далеч от

...
Според новия пандемичен план на правителството София е далеч от
Коментари Харесай

Две денонощни COVID зони в София, разреждане на градския транспорт

Според новия пандемичен проект на държавното управление София е надалеч от налагането на по-строги ограничения. Заетите интензивни Коронавирус кревати в София са под 70%, като има опция за разкриването на още такива

В понеделник следва обстановката да бъде разисквана от общинския щаб. Разпоредила съм да се ускори контролът на ограниченията. От началото на годината в градския превоз са направени инспекции на към 1500 транспортни средства, издадени са към 60 акта за нарушавания, сподели още Фандъкова bTV.

Столичният кмет описа, че се е срещнала с новия министър на опазването на здравето проф. Асена Сербезова и са провели градивен диалог за Коронавирус зоните в ДКЦ-тата. Коментирахме още тестванията и учениците. В понеделник се надявам да имаме опция да обявим, че учениците в София няма да излизат в онлайн образование, тъй като е краят на периода и е значимо да бъдат в учебно заведение “, добави тя. И посочи, че към 2% от децата в детските градини са карантинирани, в учебните заведения – към 7,5%, а при учителите – под 1%.

Кметът на София изясни, че поради високите сметки за ток има риск да бъдат разреждани линии на градския превоз, само че столичани няма да останат без транспорт. По думите ѝ към 178 млн. лева в допълнение ще бъдат нужни на столичния градски превоз, с цел да действа обикновено.

Много е тежка обстановката с цените на електрическата енергия и природния газ. За улично осветяване сметките са пораснали два пъти, а тази сметка се заплаща напълно от локалните налози на хората, посочи тя.

За ноември 2020 година сметката за ток на метрото е била 1,1 млн. лева, този месец ноември – 3,5 млн. лева Няма сдружение – частно, държавно или общинско, което може да издържи на този напън.

Разширението на метрото за мен е приоритет. Проектира се сега, а през март чакам да стартира строителството на трите нови сектора, сподели кметът.

Тя настоя за финансова помощ от страната, с цел да не се постанова да се разрежда градският превоз, само че предизвести, че това не е работещо решение, тъй като в случай че бъде разводнен, хората се отхвърлят от него и приходите отново понижават. Навсякъде по света по време на пандемия държавните управления подкрепят градския превоз. Ние не слагаме ултиматуми, желаеме разговор, сподели Фандъкова.

Кметът по закон има опция да забрани митинги в пандемична конюнктура, само че считам, че всеки би трябвало да има опция да изрази своето мнение, разяснява кметът митингът против ограниченията и опитът за навлизане в Народното събрание. Забрана за митинг не значи, че хората няма да излязат, а че полицията би трябвало да ги разпръсне, посочи тя. Полицията не е желала да приключи митинга, при мен нямаше такова публично искане, сподели Фандъкова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР