Според нови мерки за намаляване на интензивността на трафика в

...
Според нови мерки за намаляване на интензивността на трафика в
Коментари Харесай

Забраниха тежки камиони да минават през Истанбул

Според нови ограничения за понижаване на интензивността на трафика в Истанбул, транспортните средства с огромен тонажен потенциал към този момент няма да могат да се движат по двете околовръсни автомагистрали на мегаполиса.

В сходство с решението, взето от Центъра за съгласуваност на превоза (UKOME), тежкотоварните транспортни средства, които правят директен товарен превоз и минават през Истанбул, ще могат да употребяват само новоизградената автомагистрала Северна Мармара и новия трети мост над Босфора, вместо автомагистралите D-100 и TEM и обвързваните с тях пътища.

В резултат на решението, тежкотоварните транспортни средства, ще преминат през региона, без да влизат в централните региони на Истанбул.

Според изследване Истанбул е измежду петте най-големи града в света, най-силно наранени от тапите.

Всеки водач в Истанбул е изгубил 153 часа в тапите през 2019 година

Неотдавна в Истанбул бе открит последният сектор от 398,4 километровата автомагистрала Северна Мармара, която е самобитно трето околовръстно шосе около Истанбул.

Проектът, който стартира в европейската част на мегаполиса, минава около новото летище Истанбул и пресича Босфора наоколо до Черно море, по новоизградения мост Явуз Султан Селим. Това е най-дългият провесен мост в света, с дължина 1408 метра, и най-високата кула в света с височина 322 метра.
Пътят по-късно продължава в азиатската част, като се включва в автомагистралата за Анкара.

В плана, чието строителство стартира през 2013 година, е положен 12,4 милиона тона асфалт и са употребявани 11,5 милиона кубически метра бетон. По трасето са построени 10 тунела, 69 виадукта, 409 моста, като задачата му е да обезпечи безвреден и комфортен пренос през 16 милионния град.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР