Според нови изследвания пиенето на много алкохол в младежка възраст

...
Според нови изследвания пиенето на много алкохол в младежка възраст
Коментари Харесай

Обилното пиене на младини повишава риска от загуба на мускулна маса в по-късна възраст

Според нови проучвания пиенето на доста алкохол в младежка възраст излага на риск от загуба на мускулна маса и уязвимост на по-късен стадий от живота, оповестява Юнайтед прес интеренешънъл.

Според изследователския екип от Университета на Източна Англия (УИА) в Обединеното кралство тези резултати са още една причина да се понижи в точния момент потреблението на алкохол.

„ Загубата на мускулна маса с напредването на възрастта води до проблеми като уязвимост и отпадналост на по-късен стадий от живота “, споделя професор Айлша Уелч от Медицинския факултет в Норич към УИА.

HEAVY DRINKING RISK OF MUSCLE LOSS AND FRAILTY – NEW STUDY

PEOPLE WITH LOWEST AMOUNT OF MUSCLE DRINKING 10 UNITS = BOTTLE OF WINE A DAY

DATA ANAYLYSED 200,000 PEOPLE AGED 37 TO 73

READ
— Bina Pattel (@BinaPattel)
„ Консумацията на алкохол е главен рисков фактор, който може да бъде изменен, за доста болести, по тази причина искахме да разберем повече за връзката сред пиенето на алкохол и здравето на мускулите с напредването на възрастта “, сподели тя в известие на университета.

Използвайки данни от Биобанката на Обединеното кралство за близо 200 000 души на възраст от 37 до 73 години, откривателите откриват, че хората с най-малка мускулна маса в изследването са пиели еквивалента на към бутилка вино на ден. Изследователите са взели поради и размера на тялото, защото по-едрите хора имат повече мускулна маса. Освен това са присъединили като параметри потреблението на белтъчини и физическата интензивност.

„ Повечето от хората бяха на възраст сред 50 и 60 години. Установихме, че тези, които пиеха доста алкохол, имаха по-малко количество скелетни мускули спрямо хората, които пиеха по-малко, откакто взехме поради размера на тялото им и други фактори “, споделя Джейн Скинър, също от Медицинския факултет в Норич.

UPI: Heavy drinking may raise risk of muscle loss later in life
— QuipPonder (@QuipPonder)
„ Видяхме, че казусът става в действителност сериозен, когато хората пият по 10 или повече алкохолни единици дневно “, което се равнява на една бутилка вино или четири или пет бири, изяснява Скинър.

Мускулната маса и потреблението на алкохол са измервани едновременно при изследваните хора, тъй че откривателите не могат да бъдат сигурни в причинно-следствената връзка.

Все отново „ това изследване демонстрира, че алкохолът може да има нездравословно влияние върху мускулната маса при по-високи равнища на консумация “, сподели Уелч.

„ Знаем, че загубата на мускулна маса с напредването на възрастта води до проблеми като уязвимост и недъгавост, тъй че това допуска още една причина да се заобикаля рутинното пиянство на огромни количества алкохол в междинна и ранна преклонна възраст “, добави тя.

Резултатите от проучването са оповестени в сряда в сп. „ Калсифайд тишу интернешънъл “, формалното списание на Международната фондация по остеопороза.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР