Според нов слух следващото издание на най-трудното състезание за човек

...
Според нов слух следващото издание на най-трудното състезание за човек
Коментари Харесай

Нов слух свързва рали Дакар 2020 със Саудитска Арабия

Според нов слух идващото издание на най-трудното съревнование за човек и машина – рали Дакар 2020 ще се организира в Саудитска Арабия. От цяло десетилетие именитото съревнование се организира в Южна Америка поради терористичните закани в Африка. През 2019 година обаче за първи път в историята на рали Дакар, маратонът се организира единствено в една страна – Перу, като даже обезпечаването на нея като хазаин бе сложна задача за уредниците.

Новият слух потегли от саудитски рали водач, който разкрива с обява в Instagram, че рали Дакар напуща Южна Америка и ще се организира в Садитска Арабия в идващите пет години.
El Rally Dakar está cerca de disputarse en Arabia Saudí a partir de 2020. Las negociaciones están muy avanzadas y sólo faltaría la confirmación oficial, según ha podido saber TVE https://t.co/TksW48FefC pic.twitter.com/PvbS0ksTYL
— RTVE Deportes (@deportes_rtve) February 21, 2019
Никой от уредниците не е удостоверил новината към момента, само че след сложната обстановка, в която попаднаха те преди старта на надпреварата през 2019-а, е обикновено да бъдат търсени нови варианти.

Преди две години Саудитска Арабия сътвори състезателен фонд, с който да бъдат финансирани значими спортни събития.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР