Според нея особено странно е да се чуе, че нарушаването

...
Според нея особено странно е да се чуе, че нарушаването
Коментари Харесай

Искам обединение на Албания и Косово, заяви Еди Рама; заваляха остри реакции

Според нея изключително необичайно е да се чуе, че нарушаването на главния документ за Косовското съглашение се афишира за основна цел от политическата кариера на водача на една от страните на Балканския полуостров. „ Подобна несъответстваща позиция не се вписва в подтекста на взаимните старания на Белград и Тирана за основаване на обединен пазар и непоклатимост в района “, сподели тя.

И други страни показаха противоречие с непремереното изявление на Рама.

Очаква се през днешния ден Брюксел да излезе с публична позиция по скандалното изказвания на албанския министър председател.

България към момента не е оповестила мнението на управляващите в София по проблема, който може да взриви напъните за реализиране на мир и сигурност на Балканите.

Особено загрижени от „ изпуснатата провокация “ са в Белград. Сръбското държавно управление към този момент показа своя проект за споразумяване на противоречивите въпроси и то бе наименуван от някои „ протегната ръка за мир “. Думите на Еди Рама обаче слагат под въпрос постигнатите договорености.

Албанският министър председател нерядко подлага на критика България, че е спънка за присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз. Дори се майтапи с македонския си сътрудник Заев, че София може да сложи изискване Северна Македония да се споделя Западна България.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР