Според нея дори и управляващото мнозинство да беше спечелило подкрепата

...
Според нея дори и управляващото мнозинство да беше спечелило подкрепата
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Свалянето на правителството отваря спирала на нестабилност

Според нея даже и ръководещото болшинство да беше спечелило поддръжката на още 6 депутата, това нямаше да им даде независимост да правят желаните от тях промени.

„ Силно се колебая, че в границите на този парламент може да се сътвори мощно държавно управление. Схемата, по която сега работи политиката, не допуска да се сътвори устойчиво болшинство. Реформите, които предстоят на България, изискват устойчиво реформаторско евроатлантическо болшинство “, изясни още Нейнски.

По думите й би трябвало да се очертаят доста ясни червени линии, които сега отсъстват. Червените линии, които тя приказва са присъединението на Западните Балкани и увеличението на европейското пространство, както и енергийната взаимозависимост на България от Русия.

„ Когато приказваме за проблема „ Република Северна Македония “, това не е просто двустранен въпрос сред България и РСМ. Тук става въпрос за стабилността на Балканите, за вероятната Западните Балкани да получат европейска вероятност, за ползи на България нейните съседи да споделят същите хрумвания и вероятности “, разясни тя.

„ Битката за въздействие на Балканите не е от през вчерашния ден. Тук осен Русия, се намесва и Китай. България има витална потребност от разширение на европейското пространство и да се откъсне от зависимостта на съветските доставки “, добави Надежда Нейнски.

Бившият министър на външните работи разяснява и френското председателство, като сподели, че съгласно нея „ има потребност от корекции, само че като цяло пази ползите на България “.

„ В него се съдържат две доста значими неща - първото са българите в Македония не като малцинство, а второто - че би трябвало да бъде подписан двустранният протокол, който съдържа механиката на осъществяване на контракта от 2017 година “, разясни тя и съобщи, че „ това, за което България би трябвало да упорства, е по-голямата роля на Европейския съвет и гаранция за това, че се съблюдава договорът “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР