Според неотдавнашен доклад на Henley & Partners до 2034 г.

...
Според неотдавнашен доклад на Henley & Partners до 2034 г.
Коментари Харесай

Броят на новите милионери в страните от БРИКС ще нарасне рязко

Според скорошен отчет на Henley & Partners до 2034 година броят на новите милионери в страните от БРИКС ще нарасне внезапно, допринасяйки за най-голямото нарастване на благосъстоянието измежду всички групи страни.

Групата на БРИКС от нововъзникващи стопански системи, която преди този момент включваше Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, претърпя доста разширение, откакто през януари тази година към нея се причислиха Иран, Етиопия, Египет и Обединените арабски емирства. Саудитска Арабия, която също беше публично поканена, също ще стане член.

Според отчета общият размер на инвестируемото благосъстояние, което понастоящем имат физическите лица в страните от БРИКС, възлиза на 45 трилиона $, а броят на милионерите се чака да нарасне с 85 % през идващото десетилетие. Понастоящем в групата има 1,6 млн. физически лица с инвестируеми активи на стойност над 1 млн. $, в това число 4716 лица с над 100 млн. $ и 549 милиардери.

За съпоставяне, цифрата на инвестируемите активи в Г-7, включваща Канада, Франция, Япония, Италия, Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз, е 110 трилиона $ към декември 2023 година, съгласно данни, предоставени на CNBC от Андрю Амолис, анализатор в New World Wealth. Очаква се броят на милионерите да се усили с 45% през идващото десетилетие.

" [БРИКС] насочва предизвикателство към международния ред и се утвърждава като мощен противник на Г-7 и други интернационалните институции ", съобщи Доминик Волек, ръководещ съучастник и началник на Henley & Partners за Югоизточна Азия, по време на представянето на отчета в интернет.

Междувременно Амолис съобщи пред CNBC, че " прогнозата за 85% от благосъстоянието на БРИКС ще бъде най-високият растеж на благосъстоянието на който и да е блок или район в международен мащаб ".

Според отчета Индия е водеща във връзка с растежа на капиталовите активи, като се чака до 2033 година благосъстоянието на глава от популацията да скочи със 110%. ОАЕ са подготвени за 95 % растеж, до момента в който цифрите за Китай и Етиопия се чака да набъбнат надлежно с 85 % и 75 %.

БРИКС към този момент е извънредно авторитетен състезател в международната стопанска система, който предлага атрактивни нови благоприятни условия за вложители, бизнесмени и надарени персони с висока чиста стойност, съобщи основният изпълнителен шеф на Henley & Partners, Юрг Щефен.

Междувременно водещият специалист по персонални финанси и вложения Джеф Опийд съобщи, че страните, които в миналото са били считани за " разрастващи се ", " нововъзникващи " или с пейоративното " трети свят ", в този момент са динамични стопански системи, които трансформират международния ред. " В икономическо отношение незападните страни - с БРИКС в авангарда - тласкат света към нова действителност: Това е нова икономическа, обществена и парична обстановка, която нарушава това, което светът е приемал за обикновено в продължение на съвсем осем десетилетия ", декларира Опийк, представен в отчета.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР