Според него войната в Украйна не е само за сивите

...
Според него войната в Украйна не е само за сивите
Коментари Харесай

Денков пред New York Times: Войната в Украйна ще покаже дали демо...

Според него войната в Украйна не е единствено за сивите зони сред Европа и Русия, а за това " дали демократичният свят, който ценим, може да бъде надвит и това към този момент се схваща добре в Европа ",.

 

" Второ, европейските народи осъзнаха, че би трябвало да обединят и военните, а освен икономическите си сили, с цел да изградят лична защита ", акцентира акад. Денков.

А третата поука, съгласно него, е, че европейските страни е трябвало да разграничат незабавните потребности на Украйна за муниции и противовъздушна защита от по-дългосрочните стратегически цели.

 

" Но като се има поради империалистическата изразителност на съветските водачи, дълготрайният проект значи три до пет и най-много 10 години, " разяснява министър-председателят. И моли: " Това е в действителност незабавно! ".

В публикацията на New York Times са поместени още мненията на немския боен министър Борис Писториус, министър-председателката на Естония Кая Калас и външния министър на Украйна Дмитро Кулеба.

 

През последните три дни, когато водачите на Запада се събраха в Мюнхен, президентът Владимир Путин имаше обръщение към тях: Нищо от това, което те направиха до момента - наказания, наказание, опити за въздържане - няма да промени желанията му да унищожи настоящия международен ред, написа изданието в обявата.

 

Русия реализира първата си забележителна победа в Украйна от близо година,, с големи човешки жертви и за двете страни, като труповете, разхвърляни по пътищата, може би са предизвестие за нов курс в двегодишната война. в далечен арктически затвор сподели още по-ясно, че с наближаването на изборите господин Путин няма да търпи инакомислие, продължава New York Times.

 

Американското разобличаване, оповестено през последните дни, че - бомба, предопределена да унищожи свързващата тъкан на световните връзки, в случай че господин Путин бъде тласнат прекомерно надалеч - беше мощно увещание за способността му да отвърне на съперниците си с асиметрични оръжия, които остават главен източник на неговата власт.

В Мюнхен настроението беше по едно и също време обезпокоително и нестабилно, защото водачите бяха изправени пред борби, които не бяха очаквали.

 

Предупрежденията за вероятните последващи ходове на Путин се смесваха с възходящите терзания на Европа, че скоро може да бъде изоставена от Съединените щати - единствената мощ, която е в основата на нейната отбранителна тактика от 75 години.

 

На Мюнхенската конференция по сигурността съвсем не минаваше час, в който диалогът да не се насочи към въпроса дали Конгресът няма да успее да откри метод да финансира нови оръжия за Украйна и в случай че това стане, какъв брой дълго украинците могат да устоят. И въпреки че името на Доналд Тръмп рядко се загатваше, вероятността дали той ще извърши, които той счита за незадоволителни, витаеше над огромна част от разговора, споделя журналистът Стивън Ерлангер.

 

Въпреки това европейските водачи като че ли също усещат какъв брой постепенно са реагирали на новите действителности. Европейските проекти за възобновяване на личните им сили за новата епоха на борба се движат в вярната посока, упорстваха водач след водач, само че след това добавяха, че това ще отнеме пет или повече години - време, с което може да не разполагат, в случай че Русия завладее Украйна, а господин Тръмп подкопае алианса.

Сухотата на настроението внезапно контрастираше с тази единствено преди година, когато доста от същите участници - шефове на разследващи служби и дипломати, олигарси и анализатори - смятаха, че Русия може би е на прага на стратегическо проваляне в Украйна. Говореше се за това какъв брой месеца може да са нужни, с цел да бъдат отблъснати руснаците назад до границите, съществували преди нахлуването им на 24 февруари 2022 година Сега този оптимизъм изглеждаше в най-хубавия случай несвоевременен, а в най-лошия - леко заблуждаващ.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР