Според него в страната ГЕРБ е с огромен резултат от

...
Според него в страната ГЕРБ е с огромен резултат от
Коментари Харесай

Андрей Райчев: В страната битката беше кметска, в София политичес...

Според него в страната ГЕРБ е с голям резултат от към 500 000 гласа. Това сочат данните  от гласуването за общински съветници.  „ Движение за права и свободи е втора с към 280 000, Българска социалистическа партия е с близо 200 000 гласа в страната. Това е огромен триумф за партията. Политическа партия са четвърти ”, изясни Райчев. По думите му има политическо разбъркване. „ Поведението на „ Възраждане ” се оказа основно на тези избори. Те чакаха растеж, само че имат спад. Реагираха на този спад против Григорова и не я поддържаха. Това е политическа неточност. „ Възраждане ” не се приспособиха към новата обстановка и се разсърдиха на Григорова ”, добави социологът. 

 

Той посочи, че общата политическа картина няма да се промени скоро. „ За ПП-ДБ съюзът с Борисов е доста неприятно нещо ”, добави Райчев.

 

Според Димитър Ганев това, което се е случило в София и успеха на Васил Терзиев е посочила радикална смяна по принцип.  „ ГЕРБ е лидерска партия, а Борисов си дава сметка, че в тази обстановка доста ходове за овакантяване на ръководещото болшинство няма. Той ще продължи да чака ПП-ДБ, които носят основата отговорност от кабинета, досега на ротацията. Тогава ще може да изиска друг баланс в границите на болшинството, само че не и да го събори или да провокира нови избори ”, сподели Ганев.

 

По думите му Ваня Григорова е постигнала задачата си. „ Тя набра голям политически капитал, който евентуално ще бъде употребен в хода на идващите няколко месеца за възможен план в лявото пространство, което така и така е много запушено към водачеството на Нинова ”, сподели Ганев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР