Според него в случая не играе роля приетият в Камарата

...
Според него в случая не играе роля приетият в Камарата
Коментари Харесай

Кулеба категоричен: Подкрепата от Вашингтон за Киев не отслабва

Според него в тази ситуация не играе роля признатият в Камарата на представителите на американския Конгрес законопроект за краткотрайно финансиране, в чийто текст отпадна помощта за Украйна, прецизира организацията.

 

Военната помощ от Съединени американски щати и други страни от Запада е жизненоважна за Украйна в борбата против пълномащабното настъпление на Русия, почнало през февруари предходната година, добавя Ройтерс.

 

Украинският въшен министър Дмитро Кулеба уточни, че Киев е разговарял с американски конгресмени и от Републиканската, и от Демократическата партия и че драмата към законопроекта, с който в събота беше избегнато прекъсването на работата на федералното държавно управление на Съединени американски щати, е била по-скоро " случай ", в сравнение с нещо, което се случва редовно.

 

" Работим и с двете страни в Конгреса, с цел да сме сигурни, че сходен случай няма да се повтори при никакви условия ", акцентира той, представен от Укринформ.

 

" Не считаме, че поддръжката на Съединени американски щати е разтърсена,... тъй като Съединените щати схващат, че залогът в Украйна е доста по-голям от самата Украйна. Става въпрос за това, че светът би трябвало да е постоянен и предвидим, надлежно считам, че ще бъдем способни да вземем нужните решения ", разяснява още пред кореспонденти Кулеба, до момента в който поздравяваше Върховния представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността, Жозеп Борел, преди срещата на външните министри на страните членки на Европейски Съюз в Киев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР