Според него Трифонов е очаквал да бъде първи на тези

...
Според него Трифонов е очаквал да бъде първи на тези
Коментари Харесай

Първан Симеонов: ИТН приеха, че политиката е шахмат и сега играят партията си добре

Според него Трифонов е очаквал да бъде първи на тези избори, само че изрично Има Такъв Народ не наподобяват доста подготвени за това ръководство.

" Ходът с шахматистката е по-скоро пиарски. В политиката има доста по-важни качества от това да си интелигентен. В политиката се желае комбинативност, дебелокожие, опит и устойчивост. Не е задоволително да знаеш доста езици и да имаш такова обучение. Какво имаме - от едната страна е пожарникарят с жълтата тениска, а от другата - международната шампионка по шахмат. Много хора ще си кажат кой от двата свята е непотребен. И това е положително позициониране от страна на Слави Трифонов ", изясни Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Според него в общественото пространство има едно факсимиле, че президентът доста държи на служебно държавно управление, което не е несъмнено, че е по този начин. Първанов разяснява, че изборът за трети мандат на Радев зависи от това дали той желае да има държавно управление или не.

" Ще има борба на тълкования. Едната интерпретацията е, че Трифонов получи късмет, получи опция за мажоритарен мандат, за болшинство, и поради един собствен каприз ще ни прати на избори през лятото. Другата интерпретация ще бъде тази, която той сподели нощес и тя е много откровена - " Не събрахме задоволително поддръжка и изпадаме в политическа взаимозависимост ", акцентира политологът.

Според него от " Изправи се! Мутри вън! " биха се радвали да има държавно управление, тъй като са покрай бариерата. Той разяснява, че сега най-логичното е мандатът да се даде на Българска социалистическа партия.

" Всичко останало съставлява шахмат, а на президента не му се играе ", съобщи той.

Симеонов добави, че след такива избори, тези, които са посочили висок резултат, не престават да се издигат, а тези, които са посочили невисок - потъват. В този вид Българска социалистическа партия не е в преференциална позиция.

По отношение на възможни нови избори, той е безапелационен, че ще има изненади.

" Слави Трифонов и Демократична България ще имат повече гласове. Тук стартират огромните въпросителни - дали " Изправи се! Мутри вън! " ще влезе, какво ще стане с Българска социалистическа партия. След едни нови избори доста задръжки ще паднат, тъй като партиите ще кажат - няма да вървим на последващи избори ", добави политологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР