Според него това, че бяха отказани танкерите с втечнен газ

...
Според него това, че бяха отказани танкерите с втечнен газ
Коментари Харесай

Радан Кънев: Когато „Газпром“ не си вдига телефона, прагматикът става глупак

Според него това, че бяха отказани танкерите с полутечен газ е било на ръба на политическото безумство: „ Не неточност, доста повече от неточност “.

 

„ Русия взе политическо решение да спре газа за България в края на април. Първо бяха България и Полша, в този момент на процедура за всички европейски страни. 10% от целия газов микс на Европа се образува от „ Газпром “ към днешна дата против над 40% преди три месеца “, означи той.

 

„ Мисля, че всички виждаме какъв брой тежка е цената на зависимостта от Русия. Големи елементи от Европа изпаднаха в доста тежка едностранна взаимозависимост от газови доставки от Русия “, добави Кънев.

 

Според него казусът не е в доставките на газ. „ Проблемът е, че нарасналото търсене поражда стряскащи, доста високи ценови равнища, както и борсовата връзка сред цените на газа и на електричеството заради обстоятелството, че в огромни основни страни ток се прави от газ “, посочи той.

 

„ Хубаво е „ Демократична България “ и „ Продължаваме Промяната “ да имат болшинство. Това е единственият вид за устойчиво прозападно съвременно насочено държавно управление, което може да реформира страната “, разяснява още евродепутатът.

 

„ Участвал съм в 20 предизборни акции. По-лъжлива от тази не съм виждал “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР