Според него сръбският народ от Косово и Метохия все по-малко

...
Според него сръбският народ от Косово и Метохия все по-малко
Коментари Харесай

Президентът на Сърбия с обръщение за изострената обстановката по границата с Косово

Според него сръбският народ от Косово и Метохия все по-малко се вслушва в молбите за мир. Вучич помоли албанците да се спрат, а сърбите да не се поддават на провокации на фона на изострянето на обстановката, оповестява Forbes.

Обстановката в Косово се изостри на 31 юли поради решението на косовските управляващи да признаят за недействителни сръбските документи и поради проектите за силова интервенция в северната част на Косово.

Косовските управляващи оповестиха, че жителите на Сърбия, които влизат на територията на страната, ще получават краткотраен документ за прекосяване през границата, а сръбските документи ще се смятат за невалидни. В Прищина обявиха, че това решение е отговор на дейностите на Белград, който не признава удостоверенията, издадени от Косово.

" Мисля, че в никакъв случай не сме били в по-сложна и тежка обстановка, в сравнение с през днешния ден ", сподели сръбският президент в послание към нацията. " Ще се молим за мир и ще се стремим към мир, само че ми позволете ви кажа напряко:...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР