Според него с назначаването на дипломатически представител на Скопие в

...
Според него с назначаването на дипломатически представител на Скопие в
Коментари Харесай

Външният ни министър бил загрижен за правата на българите в РСМ

Според него с назначението на дипломатически представител на Скопие в страната ни, най-сетне е бил преодолян недостиг в двустранния дипломатически разговор. Милков смята, че по този метод ще се даде  опция интензивно да продължи работата по основните въпроси от политическия дневен ред. 

 

По време на срещата бяха разисквани опциите за развиване на задълбочено и резултатно секторно съдействие. В тази връзка със удовлетворение беше маркирана позитивната наклонност в търговско-икономическите връзки и увеличение на двустранния стокообмен, както и дейната активност по линия на Културните центрове на двете страни. Министър Милков изрази угриженост от последните развития в двустранните връзки, свързани по-конкретно с правата на българите в Северна Македония.

Двете страни се сплотиха към мнението, че е в общ интерес повече старания да бъдат ориентирани към превъзмогване въздействието на отрицателни прояви и реактивиране на позитивната динамичност в двустранните връзки. Министър Милков акцентира нуждата от основаване на положителна атмосфера, в която преобладаващо е партньорството.

В края на диалога министър Милков пожела триумф на госпожа Поповска на поста. Увери я, че в лицето на министерството на външните работи има градивен сътрудник, подготвен за директна и открита връзка по всички въпроси от двустранния дневен ред.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР