Според него руският държавен глава Владимир Путин е допуснал поне

...
Според него руският държавен глава Владимир Путин е допуснал поне
Коментари Харесай

Столтенберг: Очакваме тази година съюзниците в НАТО да повишат отбранителните разходи с осем на сто

Според него съветският държавен глава Владимир Путин е позволил най-малко две неточности с нашествието в Украйна – подценил е украинците и отговора на Алианса.

 

" Държавите от НАТО и Европейски Съюз оказват невиждана помощ на Киев с артилерия, далекобойни ракети, противовъздушна защита, муниции и подготовка ", акцентира той. Столтенберг приветства Дания, Холандия и Норвегия за изразената подготвеност да дават на Украйна изтребители Ф-16, както и страните, където украинските летци ще бъдат обучавани.

 

" Украинците последователно си възстановяват завзети земи, това е сложна борба, само че пробиха съветските защитни линии и напредват ", безапелационен бе Столтенберг. По думите му пътят на Украйна към НАТО е бил скъсен с решенията от срещата на върха на пакта във Вилнюс през юли и на Киев няма да се наложи да извършва План за дейности за участие.

 

" През 2021 година Путин предложи НАТО да подпише документ, че повече няма да се уголемява – като авансово изискване Русия да не нахлува в Украйна. Естествено, не подписахме подобен документ и не последвахме настояването му НАТО да изтегли инфраструктурата си от страните, включили се към алианса след края на Студената война. С войната в Украйна Путин очакваше да ограничи НАТО, а реализира противоположното – пактът разшири наличието си по източния фланг, одобри Финландия и скоро чака да приветства присъединението на Швеция. Очаквам Народното събрание на Турция да ратифицира шведското участие по-късно тази есен, допустимо най-скоро ", добави генералният секретар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР