Според него решението на проблемите със заплащане на пътищарите е

...
Според него решението на проблемите със заплащане на пътищарите е
Коментари Харесай

Депутат от ”Продължаваме промяната” поиска прокуратурата да разследва министър Шишков за 300 млн.

Според него решението на проблемите със възнаграждение на пътищарите е публични поръчки „ инхаус " да бъдат прекъснати и да бъдат поставени нови публични поръчки.

„ Разумно е прокуратурата да се самосезира и да ревизира заплащането на компаниите по първи и трети лот на автомагистралите Те не строят като строители, а се водят като снабдители на материали, те не носят и гаранция ”, сподели Георгиев.

„ И за пътя Мездра-Ботевград има доста нарушавания – там публичната поръчка е направена по този начин, че да се заплати след Акт 15. Направено ли е това заплащане ”, прикани той държавното обвиняване да се самосезира.

В отговор на репликата, че съгласно министър Шишков страната на процедура е спряла строителството на автомагистрали, Георгиев счита, че осъществените действия би трябвало да се платят на себестойност – в случай че поръчката е била за 300 млн., а себестойността – на половина, би трябвало да се платят 150 млн.

„ Министър Шишков внесе в Министерски съвет законопроект за промени в Закон за устройство на територията – оферират всички противозаконни градежи в обществената инфраструктура да бъдат оповестени за търпими. Такова нарушаване на Конституцията, даже ГЕРБ не са си разрешавали ”, сподели Георгиев и разясни, че е попитал служебния районен министър за какъв брой сходни обекти става въпрос.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР