Според него обаче ако и тези двама души се откажат,

...
Според него обаче ако и тези двама души се откажат,
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Изборът за служебен премиер е между двамата зам.-п...

Според него обаче в случай че и тези двама души се откажат, ще сме в конституционна рецесия. " Какво вършим? Свикваме небрежно нови промени в Конституцията ли? ", попита той, само че въпреки всичко изрече догатката си, че те няма да откажат.

50% от тези назначения, които в този момент могат да бъдат определени за длъжностен министър председател, са ярки политически фигури, което носи риск, акцентира Кадиев.

" В последна сметка опира до индивида - какъвто и да е той - дали е ярка политическа фигура, дали не е, в случай че той не е първокласен, няма да свърши работа. Силно се надявам, че президентът когато избира, да гледа този аршин, не толкоз политическата принадлежност ".

Конституционните промени са извънредно нескопосани, счита Кадиев. Според него ще следим вълна от популизъм и предизборна акция в Народното събрание и неприятно законотворчество.

Той изрече мнението си, че най-съществената причина за това да не се случи ротацията на държавното управление е била разпределението на регулаторите и правосъдната власт, а не толкоз министрите. ГЕРБ и Движение за права и свободи имат 100% от регулаторите сега и не се съгласиха да правят отстъпка някаква част, изясни някогашният заместител финансов министър.

Според него не се знае какво ще се случи на изборите и дали ще се появят нови политически субекти. Според него позициите на ГЕРБ и Движение за права и свободи евентуално ще се усилят още повече.

Георги Кадиев, който е и някогашен общински консултант в София, разяснява и обстановката в градския парламент. Според него нарастването на заплатите на съветниците е прекомерно.

В момента Столична община няма никаква потребност да изкупува парцели в Южния парк, сподели той по различен наболял проблем. Той счита, че по този начин единствено могат да се стимулират и останалите притежатели да съдят Столична община.

По думите му Васил Терзиев е " извънредно слаб кмет ". Очевидно не може да смени никой в администрацията, акцентира той и уточни, че картината е " отвратителна ". Кадиев не вижда никакво предпочитание да се усъвършенства живота на хората. Желанието е единствено да се уредят един различен, счита той.

Според него групата на Българска социалистическа партия в СОС се е " продала " като са подкрепили претендентите на ГЕРБ за ръководители на комисии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР