Според него няма как Израел да продължи да изчаква със

...
Според него няма как Израел да продължи да изчаква със
Коментари Харесай

Военният експерт Ивайло Иванов: Силата на Израел e да воюва нощем

Според него няма по какъв начин Израел да продължи да изчаква със сухопътната интервенция, макар че има информация, че Съединени американски щати са оказали напън да не се стартира с огромна сухопътна интервенция.

 

" Тези войски, които бяха струпани толкоз време на границата сред Израел и Газа, не могат да се държат в това положение. Това генерира и обилни разноски, въздейства и на бойния дух. Трябва да има развиване и ние го виждаме през последните няколко дни. Израелската войска е известна с това, че от десетилетия избира да води война нощем поради технологиите, които има. Това е преимущество - в нощта съперникът, който не е квалифициран за такива условия, се оказва в неизгодна позиция. Иран също се е възползвал от сходна процедура ", добави Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че нощните интервенции в действителност затрудняват съперника.

 

" Освобождаването на петия пленник е удостоверение на позицията на Израел, който сподели, че със сухопътната интервенция възможностите за освобождението на заложниците са доста по-големи, в сравнение с в случай че се разчита единствено и само на договарянията. Допълнителен тласък за Израел е, че в случай че страната отиде напълно на договаряния с " Хамас " за заложниците, отказвайки се за миг от сухопътната интервенция, ще даде много отрицателен знак от позиция на това, че голям брой други терористични организации в района ще разчетат това като уязвимост на Израел ", безапелационен е военният специалист.

 

Иванов е на мнение, че военните дейности ще създадат обстановката доста по-трудна, само че: " Израел съобщи, че унищожаването на " Хамас " е първа цел, а втората цел е освобождението на заложниците. Това, което е проблем, е, че провеждането на сухопътната интервенция е на земята, а както към този момент беше коментирано, че силата на " Хамас " е подземен - тези прословути над 1000 тунела. Това дава опция на организацията да организира една опозиция против израелската войска. "

 

" За да унищожи " Хамас ", Израел би трябвало да влезе в тези тунели или най-малко по някакъв метод да ги унищожи дейно - нещо, което в предходните акции не се случваше. Израел е подложен пред голяма задача, това изяснява и бавното напредване. Няма никакво подозрение, че задачата на израелската войска, употребявайки всички налични средства, е да блокира придвижването на " Хамас " както на земята, по този начин и под нея. Това е и задачата на тази обсада, която беше наложена на Ивицата Газа ", разяснява Ивайло Иванов.

 

От думите му стана ясно, че в действителност в подземните тунели на " Хамас " има ресурси от гориво, оръжия и храна за дълъг интервал от време.

" Малко евентуално е Иран да се включи директно във военния спор. Това в действителност е най-лошият сюжет. Това ще значи, че военният спор е отвън надзор, включвайки други страни, в това число Иран. Там заплахата е друга - групировки, подкрепени от Иран, да се включат в спора. Разбира се, най-голямата опасност е " Хизбула ", която е оповестена за най-тежко въоръжената формация в света. Тя разполага със сериозен боеприпас, ракети, които могат да доближат до цялата територия на Израел ", добави военният специалист.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР