Според него на социолозите им е трудно да правят прогнози,

...
Според него на социолозите им е трудно да правят прогнози,
Коментари Харесай

Проф. Христов: От врата на Царя, през неговия бодигард, към един шоумен, та до новите спасители. Във всички случаи подписахме празен чек

Според него на социолозите им е мъчно да вършат прогнози, тъй като българите нямали никакви политически разбирания и позиция: „ Вие забелязахте, ли че в границите на три месеца едни и същи хора гласоподаваха за две взаимно изключващи се партии “.

„ Трябва да сменим лозунга на националното заседание „ Съединението прави силата “ с „ Каква я мислихме, каква стана? “. Това обрисува последната 120-годишна история на България “, счита проф. Христов.

По думите му обаче фактически прекосяваме в различен режим на ръководство – в този момент сменяме личния състав с отгледан от нас.

„ Надявам се, че България е на път да затвори една срамна 12-годишна страница от историята си. Ясно е, че режимът на Борисов беше фрапантно отклоняване от всички правила, даже за българските такива, които са малко под най-ниското равнище за Европа. Това, което се случва сега, е дълъг развой на промяна на системата от един дълъг властнически режим, какъвто несъмнено имахме, към един неразбираем нов режим “, сподели още той, на предвижда, че ни чака ни дълъг развой, обвързван със многократна промяна на държавни управления.

„ Къде бяха бюстителите на Конституцията и борците против концентрацията на властта предходните 12 години? “, попита проф. Христов и самичък отговори: „ Обслужваха ги “.

„ Управлението на Радев през служебните държавни управления е доста по-различно от ръководствата на Борисов през всички тези години. Проблемът не е единствено в дивата корупция и незачитането на закона. Сега доста плачат за Конституцията… някогашният министър председател в последните години въобще не стъпи в Парламента. Пълно пренебрежение към конституционния ред, централизация на властта, която беше безусловно безалтернативна, медийно поддържана от клакьори от всевъзможен тип и темперамент, финансово обгрижвана, в това число и от Европа – това имахме ние “, напомни той.

Що се отнася до изявлението на Радев за Крим по време на дебата нощес и дали той е сбъркал, или не, проф. Иво Христов отговори: „ Това е все едно да сгрешите дали Луната се намира над земята – нормално е по този начин до доказване на противното “.

„ Предлагам ви да се качим на една лодка и да отидем да забележим какъв е Крим – съветски или украински “, добави той.

„ Европа е дама с „ намалена обществена отговорност “. Тя е споделила всичко и е признала разнообразни неща “, отговори Проф. Христов във връзка позицията на Европейски Съюз след изявлението на Радев.

По думите му това не може да бъде проблем за външната ни политика.

За обстановката в Българска социалистическа партия той малко отговори, че сега столетницата се намира в обаян кръг.

„ В Българска социалистическа партия има доста сериозен проблем. Спадът на резултата им на тези избори значи, че те по никакъв метод не водят диалог с гласоподавателите си. В Българска социалистическа партия се задава въпроса кой ще води договарянията за сформиране на държавно управление. Който ги води, той ще остане отпред на партията. За две от партиите в това изключително държавно управление е въпрос на живот и гибел да са в него - Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ - и двете бити грубо на последните избори. Ще имаме четворка, в която двама от членовете ще си налягат парцалите “, уточни проф. Христов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР