Според него квоти категорично не трябва да има, а трябва

...
Според него квоти категорично не трябва да има, а трябва
Коментари Харесай

Хазарта срещу квотата за БГ музика в БНР и БНТ. Щяла да е за некадърници

Според него квоти изрично не би трябвало да има, а би трябвало да се вкарат тласъци за лъчение на български фолклор.

Предложението за квоти за БГ музика в БНР и Българска национална телевизия идва от “Възраждане”. То не е първото такова - в предходни години създатели на такива хрумвания са били патриотите и по таман тяхно сходство се предлага 50% от предаваната в ефира на БНР и Българска национална телевизия музика да е родна.

През 2020 година обаче Комисията за защита на конкуренцията поряза “Обединените патриоти” и концепцията им с мотив, че сходно обвързване ще ограничи конкуренцията, тъй като по този метод радио и телевизионните оператори няма да могат сами да дефинират музикалното наличие и надлежно концепцията и тактиката си, с която да притеглят по-голяма публика.

Преди да влезе за разискване в отрасловата комисия, предлагането мина и през няколко кръгли маси. Такива имаше в средата на април.

Редица български създатели поддържат това, измежду които Силвия Кацарова, Краси и Вили Гюлмезови, Орлин Горанов, Дует „ Ритон “, Благовест Аргиров, Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Маги Джанаварова, Етиен Леви, Кристина Белчева. Подобни квоти има и в други европейски страни като Франция, Белгия, Полша, Гърция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР