Според него е малка вероятността да не е регистриран. „Има

...
Според него е малка вероятността да не е регистриран. „Има
Коментари Харесай

Математик: „Омикрон“ е по-заразен и заболеваемостта се очаква да се повиши

Според него е дребна вероятността да не е регистриран.

„ Има две системи за регистрация – главната е на Националния център за паразитни и заразни заболявания, а другата е аварийна и е моята, само че и двете не го засичат. Това значи, че или не го засичат, или го няма. Ако е тук, това са единични случаи, които не оказват такова въздействие, че да бъдат засечени от системите “, изясни математикът.

„ На база на данните от Южна Африка чакаме, че „ Омикрон “ ще се популяризира малко по-бързо. На „ Делта “ разновидността му трябваха от 4 до 6 седмици да стане доминантен и да измести предходния. Този е по-бърз “, уточни Николай Витанов.

„ Сега по празниците няма да го видим, ще влезе – няма метод да го спрем по границите. Три-четири седмици след Ивановден и Йордановден ще се бори за доминация и ще я реализира към края на януари. В България му трябват пет дни приблизително, с цел да възпламени дифузното разпространяване и първата седмица ще сме в средата на проблемите с „ Омикрона “, сподели той.

Математикът предвижда, че тогава ще има пета вълна на ковид, само че по думите му и четвъртата не е отминала изцяло, макар че броят на инфектираните и смъртните случаи са намалели.

„ Омикрон “ е по-заразен и заболеваемостта се чака да се увеличи, означи математикът. По думите му най-интензивно се чака да се популяризира в София-град и в региона.

„ Теорията споделя, че най-засегнати са най-големите градове, защото гъстотата на популацията е по-голяма. Очакванията са, че ще удари Варна малко по-силно от Пловдив. Това е обвързвано с разпределението на популацията, а най-слабата активност се чака по Ямбол, Смолян, Разград, Кърджали и Кюстендил “, счита Николай Витанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР