Според него дългосрочната цел на Владимир Путин е „да унищожи

...
Според него дългосрочната цел на Владимир Путин е „да унищожи
Коментари Харесай

Посланик Москаленко: Европа и България не могат да бъдат спокойни, че сега Путин се бори с Украйна и после ще се успокои

Според него дълготрайната цел на Владимир Путин е „ да унищожи украинската страна, да завземе украинската територия със мощ и да откри окупационен режим “.

„ Дипломацията се провали “, съобщи дипломат Москаленко и добави: „ Този човек (Путин - б.р.) надали може да се спре и пред потребление на нуклеарно оръжие “.

По думите му военни удари са нанесени най-вече на летища: „ Има и жертви измежду цивилното население “.

Посланикът акцентира, че е осъществена и наземна интервенция на войските на Руската федерация: „ Те минаха границите на Украйна от Беларус, от Донецка и Луганска област, а също и от Крим. Имаме непотвърдени данни за над 50 убити съветски бойци, както и за жертви измежду украинските военни - посочена е цифрата 40 души “.

Посланик Москаленко акцентира, че Украйна се надява на оптималната поддръжка от интернационалната демократична общественост: „ Тежки наказания против Русия. Надяваме се на цялостна изолираност на Русия във всички формати. Надяваме се на продължение на доставки на оръжие и отбранителна техника. Разчитаме на финансова и филантропична помощ. В това число и от България “.

Н. Пр. Виталий Москаленко насочи публично послание към българското държавно управление да даде филантропична помощ на народа и армията на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР