Според най-новите официални статистически данни най-високи средни заплати в региона

...
Според най-новите официални статистически данни най-високи средни заплати в региона
Коментари Харесай

Северна Македония е с най-ниските заплати в региона

Според най-новите публични статистически данни най-високи междинни заплати в района имат в Словения и Хърватия, а най-ниски в Северна Македония, Албания и Сърбия, оповестява в. "Нова Македония ". Средната чиста заплата в Словения възлиза на 1108 евро, а в Хърватия тя е 874 евро.

В Черна гора междинната заплата, по публични данни на статистическото бюро, през юли 2019 година е била 511 евро.

В Босна и Херцеговина междинната заплата е 469 евро, а в Сърбия - 455 евро. Последните налични данни за междинната заплата в Албания демонстрират, че тя възлиза на 423 евро.

По най-нови данни на Статистическия институт на Северна Македония междинната заплата в страната възлиза на 409,8 евро, написа скопският вестник.

Специалният делегат на Съединени американски щати за Западните Балкани Матю Палмър изрази убеденост, че Северна Македония скоро ще стане тридесетата членка на НАТО, оповестява МИА.

Останаха прочут брой членки, които би трябвало да ратифицират протокола за присъединение, в това число Съединени американски щати. Това изисква вътрешна процедура в Сената и се надяваме, че всичко ще бъде приключено до декември. Ако това не се случи, тогава ще определим друга дата след няколко месеца, съобщи Палмър в изявление за Радио и телевизия Черна гора. Той сподели още, че Съединени американски щати се застъпват за постоянни Западни Балкани, интегрирани в евроатлантическите институции, за разлика от Русия, която желае район, учреден на вълнения и съмнение.

Смятам, че видяхме това най-ясно в Черна гора, когато руснаците поддържаха държавен удар през 2016 година, с цел да се попречи на страната да влезе в НАТО, съобщи Палмър.

Специалният делегат на Съединени американски щати за Западните Балкани счита, че руснаците не са престанали с желанията да вършат проблеми в Черна гора и Западните Балкани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР