Според нас този парламент е изчерпан като морален кредит и

...
Според нас този парламент е изчерпан като морален кредит и
Коментари Харесай

ИТН след срещата с Радев: Ако не се сглобят наново, е най-добре да се мине през избори

„ Според нас този парламент е привършен като честен заем и най-правилното нещо е да има избори - незабавно ". Това разясниха представителите на " ИТН " след консултациите за сформиране на ново държавно управление при президента Румен Радев.

 

" Правилният метод е експертен кабинет с необятна поддръжка, само че не и в този парламент. Ако не се сглобят отначало, е най-добре да се мине през избори, хората да пренаредят тежестта на партиите. Тогава може да се търси управническа формула ", съобщи Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на Има Такъв Народ.

 

Йорданов предвижда ново повишение на цените на тока, на горивата и партийно преодоляване на самостоятелните регулатори, в случай че се сформира държавно управление. Обвини финансовия министър Асен Василев, че лъже за икономическото положение на страната.

 

" Когато се разпаднат, примерно след 9 месеца или след изборите в Щатите, ще би трябвало да оправяме една извънредно затънала страна ", сподели още той.

 

Президентът Румен Радев се среща с представителите на „ ИТН “ Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев.

 

" Този парламент към този момент е привършен, сега на съставянето на държавното управление, самото забременяване на това ръководство беше порочно. Резултатът го видяха всички, 9 месеца по-късно. Едни нездравословни промени в Конституцията, част от тях са направени, единствено тъй като сте Вие ", обърна се Тошко Йорданов към президента Румен Радев.

 

" Най-добре е да се отиде на предварителни избори, за нас верният метод е експертно държавно управление, с необятна парламентарна поддръжка, с стратегии по браншове и написана във времето, а не едни общи приказки – да се борим с корупцията и правосъдна промяна, само че неизвестно по какъв начин да се реализира ", уточни Йорданов.

 

Консултациите на президента Румен Радев завършват след диалозите му в с представителите на най-малката ПГ в Народното събрание, тази на " ИТН ".

 

По-рано президентът Румен Радев беседва с представители на  " Възраждане " и „ Българска социалистическа партия за България “. 

 

И трите опозиционни партии през днешния ден се оповестиха за предварителни парламентарни избори.

 

Консултациите с парламентарно показаните партии започнаха през вчерашния ден на " Дондуков 2 " - поредно с ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

 

След първия кръг от диалози в изказванията на партиите имаше сдържан оптимизъм за сформиране на нов кабинет.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР