Според народния представител от Продължаваме промяната Иван Манев, поредна болница

...
Според народния представител от Продължаваме промяната Иван Манев, поредна болница
Коментари Харесай

Председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев ще съди депутата Иван Манев

Според народния представител от Продължаваме промяната Иван Манев, „ поредна болница е на път да се построи в гр. Плевен, освен това върху детска площадка и в нарушаване на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и други нормативни разпореждания “.

Това написа в писмо, изпратено от него до представители на медиите.

В писмото, Иван Манев показва, че Общинският съвет в Плевен, нарушавайки редица условия по Закон за устройство на територията, прави смяна на Общия организационен проект, с която се планува градеж на болница върху детска спортна площадка в града. В писмото написа още, че ръководителят на ОбС-Плевен Мартин Митев е в спор на ползи, защото е и административен шеф на болничното заведение, която демонстрира капиталов интерес към градежа.Народният представител от " Продължаваме промяната " Иван Манев приканва регионалния шеф на Плевен да сезира административния съд за нередностите при взимане на това решение.

Пред публицисти, Мартин Митев съобщи, че ще съди депутата Иван Манев, като разясни:

„ На този терен в никакъв случай не е имало детска площадка, сега не е детска площадка и предназначението му в никакъв случай не е било отреждано за детска площадка.

Никога не е ималoи няма да има, тъй като остарялото предопределение на терена беше „ за спорт и атракции “, каквото и да значи това. Промяната в Общия организационен проект, която ние сме дали своят вот в ОбСго отрежда в обща – многофункционална зона, защото съгласно член 134 алинея 1 на Закона за устройство на териториите, когато е отпаднала нуждата, има опция да се трансформират Общите устройствени проекти “.

Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев сподели още:

„ В момента приготвям искова молба против Иван Манев за уронване престижа на институцията Общински съвет и за персонална засегнатост по отношение на мен като физическо лице, която ще бъде импортирана в съда в работните дни сред Коледа и Нова година “.

Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев посочи:

„ Аз самият не съм дал своя вот смяната в общия организационен проект, тъй като съществува Закон за спор на ползи, с който господин Манев като законотворец би следвало да се е срещнал, тъй като в законаизрично написа, по кое време аз бих изпаднал в спор на ползи, а от електронните разпечатки е видно, че аз не съм дал своя вот “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР