Според Нанков през 2018 г. се очаква бум в санирането.

...
Според Нанков през 2018 г. се очаква бум в санирането.
Коментари Харесай

Нанков: Инфраструктурни проекти за 1.5 млрд. лв. са започнати за последните 7 месеца

Според Нанков през 2018 година се чака взрив в санирането.

© Министерски съвет Още по тематиката
Кредитите за семействата с годишен растеж от над 6%

Заемите за бизнеса през октомври се свиват
29 ное 2017
Има сигнали за " нагряване " на стопанската система

Спадът на лихвите по депозити е завършил, като понижението е достигнало своя лимит, показаха от Асоциацията на банките в България
16 ное 2017 Почти 1,5 милиарда лева са стартираните инфраструктурни планове за последните седем месеца и те са " глътка въздух " на строителния отрасъл, както и са потребни за обществото. Това регистрира на конференция в сряда министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той уточни, че има и растеж на заетите в строителния бранш, За първите девет месеца на 2016 година средномесечно са били заети 175 000 души, а за тази година - 255 000. Строителството, съчетано с потреблението и износа, са главните мотори на постигнатия стопански напредък, означи министърът.

Сред огромните обекти той открои секторите от автомагистрала " Хемус " и лот 3,1 на " Струма ". За тях са стартирани планове за съвсем половин милиард лв.. Дадено е началото на тръжни процедури за съвсем 900 млн. лева в интервала от 5 май до момента. Сключени са контракти за 455 млн. лева, има спомагателни 100 млн. лева по програмата за настоящ ремонт, съобщи Нанков. В момента се ремонтират 193 км втори и трети клас пътища за съвсем 160 млн. лева по стратегия " Региони в напредък ", а за сектора от София до Калотина са планувани над 400 млн. лева, част от които са по механизма за съгласуваност на Европа, сподели още Нанков. Той добави, че има средства за ремонт на сектора от Пловдив до Стара Загора от автомагистрала " Тракия ", само че зависело от метрологичните условия по кое време ще започват дейностите.

Началникът на дирекцията за строителен надзор в София-град ще бъде заменен поради случая с необезопасен строителен обект на бул. " Цариградско шосе " на 17 ноември, при който пострада жена, заяви Нанков, представен от организация " Фокус ". Поводът е, че са били пропуснати периоди за предприемане на административни дейности. Името на новия шеф ще стане ясно до края на седмицата. В същото време след случая продължава инспекция на строителя и на строителния контрол, като следва да бъдат наложени наказания. Във вторник пък ДНСК заяви, че стартира всеобщи инспекции за зазимяването на строителните обекти.

Министър Нанков съобщи, че през 2018 година се чака взрив в санирането. Над 880 здания са с завършени действия по националната стратегия, 570 здания се санират сега, а следващата година до остатъка от 2022 здания ще се работи, сподели той.
След последните тапи по автомагистралите " Хемус " и " Тракия ", зародили при първия паднал сняг, министърът уточни, че се разисква опцията за увеличение на глобата за неспазване на условията за размера на грайферите на гумите, като в този момент за тежкотоварните коли тя е сред 50 и 150 лв.. Тези ниски наказания допускат водачите да не подменят гумите си, означи министърът.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР