Според началника на военната администрация на Луганска област Сергей Хайдай

...
Според началника на военната администрация на Луганска област Сергей Хайдай
Коментари Харесай

Опасения за 60 загинали под развалините на ударено от бомба училище в Луганск

Според началника на военната администрация на Луганска област Сергей Хайдай при въздушен удар по учебно заведение в село Билогоровка може да са починали 60 души.

По думите му отдолу под руините са били извадени 30 души, в това число седем ранени.

" Най-вероятно всички 60 души, останали под руините на постройките, са били убити ", допуска ръководителят на регионалната администрация.

Вчера вечерта в учебното заведение, където съвсем цялото село се е укрило, е попаднала бомба.

Това са към 90 души, които не са съумели да се изтеглят .

В събота пресслужбата на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна заяви единствено за двама починали и съобщи, че отстраняването на отломките ще продължи и в неделя.

През последната седмица се водят непрекъснати боеве в региона на Билогоровк а, село покрай Лисичанск и Северодонецк. Гайдай назовава мястото " гореща точка ". Село Билогоровска се намира западно точно на Лисичанск.

Руското министерство на защитата не разяснява изказванието на украинските управляващи, че бомба е паднала върху учебно заведение, само че от началото на войната съветското военно управление неведнъж декларира, че нанася удари единствено по военна инфраструктура и отхвърля нападенията върху цивилни и цивилни обекти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР