Според МВнР антибългарската риторика на Еди Рама вече се съчетава

...
Според МВнР антибългарската риторика на Еди Рама вече се съчетава
Коментари Харесай

МВнР с остра позиция срещу антибългарски думи на албанския премиер Еди Рама


Според Министерство на външните работи антибългарската реторика на Еди Рама към този момент се съчетава и с антиевропейска устременост и опит за принизяване на механизмите на европейския развой

Министерство на външните работи излезе с остра позиция против думи на албанския министър председател Еди Рама. По време на сой изрази мнение, че България 8 години е блокирала началото на договарянията на Албания за участие в Европейския съюз. Според Министерство на външните работи антибългарската реторика на Еди Рама в този момент вече 

„ Във връзка с новите непредизвикани от нас следващи искрено антибългарски изказвания на албанския министър-председател Еди Рама по време на Бледския конгрес на 29-30 август т.г., основаващи се на погрешното изказване, че България е блокирала 8 години началото на договарянията на Албания за участие в Европейски Съюз, Министерство на външните работи уверено отхвърля направените от него внушения като неприемливи и непристойни за държание на министър-председател на страна-кандидат за участие в Европейски Съюз “, споделят в своята позиция от Министерство на външните работи.

„ Министерство на външните работи към този момент е изразявало своята позиция във връзка антибългарската реторика на Еди Рама, която се трансформира в дълготраен рефрен на неговото политическо говорене. Сега тя се съчетава и с антиевропейска устременост и опит за принизяване на механизмите на европейския развой. Изказванията разкриват превратни разбирания за политическия смисъл на процеса на слагане на връзките в района на европейски релси. Очевидно става въпрос или за липса на умения за европейско другарство или за целеустремено подклаждане на антиевропейски настроения “, написа още в позицията на външното ни министерство.

„ България си резервира правото да реагира по подобаващ метод на държанието на албанския министър-председател, следвайки правилата на интернационалното и европейското право “, приключва позицията на Министерство на външните работи.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР