Според мнозина анализатори войната между НАТО и Русия изглежда много

...
Според мнозина анализатори войната между НАТО и Русия изглежда много
Коментари Харесай

Може ли да се избегне войната между Русия и НАТО

Според мнозина анализатори войната сред НАТО и Русия наподобява доста евентуална в идващите 5-10 години и даже неизбежна поради вероятността Украйна да загуби.

Някои даже считат, че 10 години са прекомерно огромен времеви небосвод и Путин надали ще чака толкоз дълго.

Две години след началото на пълномащабното навлизане в Украйна Русия е крепко стъпила на бойна нога и към този момент се готви за идващия спор. Както оповестява Foreign Policy, цитирайки изказвания на чиновници на естонското разузнаване, Кремъл преструктурира и уголемява армията на страната в очакване на спор с НАТО през идващите 10 години, съобщи УНИАН, цитира Факти и Българска телеграфна агенция.

Отбелязва се, че откакто Владимир Путин не съумя да реализира бърз триумф в нахлуването в Украйна, специалисти, както и американски и задгранични публични лица, оповестиха съветската войска за „ книжен тигър “.

Ситуацията през третата година от войната обаче наподобява все по-стабилна за Путин, написа Foreign Policy. Основният му политически противник Алексей Навални почина; жизненоважната американска военна помощ за Украйна спря в Конгреса; и Русия сложи стопанската система си на военна нога, стимулирайки отбранителното произвеждане и икономическия напредък на инат на интернационалните наказания.

Както сподели Каупо Росин, общоприет шеф на Естонската работа за външно разузнаване, „ всичко повече или по-малко върви още веднъж по проект “ за Русия. Руските военни водачи са се поучили от грешките в ранните стадии на войната и се приспособяват с нехарактерна скорост. Руснаците в този момент вземат решение проблемите, които пораждат на бойното поле в границите на няколко месеца.

Войната сред Русия и НАТО не е неизбежна, сподели Розин, който означи, че може да се направи повече, с цел да се сдържи Москва. „ Много бъдещи сюжети зависят от нашите действия на Запад “, сподели той. " Бъдещето на Европа значително зависи от изхода на войната в Украйна “, заключи шефът на естонското разузнаване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР