Според Министерството на вътрешните работи 75 000 души са участвали

...
Според Министерството на вътрешните работи 75 000 души са участвали
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестиращи във Франция заради закона за имиграцията

Според Министерството на вътрешните работи 75 000 души са взели участие в цялата страна, като 16 000 протестиращи са се появили в Париж. Твърдолевият профсъюз CGT дефинира броя на протестиращите в цялата страна на 150 000.

Моментът на митингите беше сериозен и идва четири дни преди Конституционният съвет да реши в четвъртък дали всички членове в закона - признат през декември - подхождат на френската конституция.

Законопроектът ускорява способността на Франция да депортира чужденци, считани за нежелани, и прави по-трудно за чужденците да се възползват от обществени помощи, наред с други ограничения.
Протестът беше свикан от 200 фигури от разнообразни браншове, в това число изкуството и синдикатите. Законът „ е написан под диктата на търговците на ненавист, които мечтаят да наложат на Франция своя план за „ национални желания “, пишат подписалите апела за марш.

Националните желания, съгласно които французите, а не чужденците, би трябвало да печелят от благосъстоянията на страната, от дълго време са лозунгът на крайнодясната партия Национално обединяване.

Макрон поддържа закона в неговия непосилен ход през Народното събрание, само че по необикновен поврат сподели, че някои членове наподобяват противоконституционни. Вестник Le Monde неотдавна цитира неназован чиновник на вътрешното министерство, който споделя, че „ добра дузина “ публикации могат да бъдат отхвърлени от Конституционния съвет.

Някои членове от закона затрудняват довеждането на членове на фамилията във Франция, да вземем за пример, претендент, който се пробва да се причисли към своя брачен партньор, ще би трябвало да покаже знания по френски език. Съдът също по този начин евентуално ще прегледа по-строгите стандарти за приемане на обществени услуги и жилища или ще възвърне закон, анулиран през 2012 година, който не разрешава чужденец да бъде във Франция без документи за престояване.
Законът за имиграцията отразява най-скорошния опит на центриста на Макрон да наклони държавното управление надясно, изключително преди европейските избори през юни, като крайната десница нараства по известност съгласно социологически изследвания.

Също по този начин на хоризонта е опцията за победа на президентските избори през 2027 година от водача на Националното рали Марин Льо Пен. След два президентски мандата Макрон няма да взе участие в конкуренцията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР