Според министъра на транспорта и морските въпроси на Черна гора

...
Според министъра на транспорта и морските въпроси на Черна гора
Коментари Харесай

Транспортният министър на Черна гора с тревожни данни за ситуацията в железопътните компании

Според министъра на превоза и морските въпроси на Черна гора Филип Радулович обстановката в железопътните компании на страната е тревожна, съобщи за Българска телеграфна агенция черногорската организация МИНА.

След среща с управленията на тези компании Радулович разгласи, че ще запознае сътрудниците си с проблемите в железопътния бранш на идното съвещание на кабинета, защото актуалната обстановка изисква дълбоки промени и стратегическа интервенция.

" Дълговете, неефективността, неналичието на квалифицирани експерти и инфраструктурните провокации обрисуват комплицирана картина, изискваща щателна инспекция ", сподели Радулович.

Той съобщи, че тези сдружения се нуждаят от професионално управление, както и от членове на борда, които да нарушат досегашната процедура за назначение на управление по политическа принадлежност.

" Това, което към този момент мога да оповестя, е, че статутът на някои компании сигурно скоро ще се промени. Окончателното решение ще пристигна след съответен разбор въз основа на съглашението, което имаме със Световната банка. Министерството на превоза и морските въпроси скоро ще стартира правенето на Закон за железниците, което без подозрение ще бъде извънредно предизвикателство. Ще създадем всичко, с цел да подсигуряваме, че заради сериозността на обстановката този нов законодателен акт ще бъде подготвен през първата половина на идната година или може би даже през първото тримесечие ", сподели Радулович.

Той изрази удовлетворение от обстоятелството, че Европейската комисия е одобрила най-голямата единична дотация, която Черна гора е получавала от Европейската комисия.

" Тя е в размер на 112,6 млн. евро и се отпуска за реконструкцията на жп сектора от Бар до Голубовци. Сумата ще бъде съпроводена от заем в същия размер от Европейска банка за възстановяване и развитие и Европейска инвестиционна банка, което я прави една от най-големите финансови вложения сега в Черна гора. Тази финансова поддръжка от Европейската комисия е удостоверение, че задължението на Черна гора за участието в Европейския съюз е един от основните стратегически цели на това държавно управление ", сподели Радулович.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР