Според министъра на отбраната на острова Василис Палмас от септември

...
Според министъра на отбраната на острова Василис Палмас от септември
Коментари Харесай

Кипър залага на зелената енергия

Според министъра на защитата на острова Василис Палмас от септември Кипър ще стартира да конфигурира слънчеви панели в лагерите на Националната армия и други военни уреди, като задачата е това да стане до 2027 година

В изявление след съвещанието на кабинета в сряда в Никозия Палмас съобщи, че предлагането за съдействие сред Министерството на защитата и Управлението на електрическата сила на Кипър (EAC) е било утвърдено .

Проектът, чиято приблизителна стойност се прави оценка на 19 млн. евро и който ще бъде напълно финансиран с европейски безплатни средства, в ключва инсталиране на фотоволтаични системи в бази и хранилища на Националната армия, т.е. армията на Република Кипър.

" Тази самодейност е част от по-широката политика на държавното управление за поощряване на чистата сила, като Министерството на защитата способства за тази амбициозна стратегия ", съобщи Палмас.

Програмата, която би трябвало да стартира през септември, е част от плана " Талея " с краен период 2027 година , удостовери той.

В отговор на въпроси по отношение на земните работи, осъществени от окупационните сили наоколо до охраняем пост в региона на Каймакли, Палмас означи, че сходни произшествия в чувствителни региони са чести. Потвърждавайки известията, Палмас съобщи, че дейностите са се правили в границите на окупираната територия.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР