Според министъра на отбраната и вицепремиер Каракачанов форматът на участие

...
Според министъра на отбраната и вицепремиер Каракачанов форматът на участие
Коментари Харесай

Каракачанов: Ако САЩ се изтеглят от Афганистан, не смятам, че България има работа там

Според министъра на защитата и вицепремиер Каракачанов форматът на присъединяване на НАТО в Афганистан би трябвало да бъде прегледан на идващото съвещание на Алианса. Американският президент Доналд Тръмп анонсира в средата на декември идно евакуиране на половината от 14 хиляди американски военнослужещи от Афганистан.
Американските военни се изтеглят отчасти от Афганистан Засегнати от това решение ще бъдат към 7000 от общо 14 хиляди военнослужещи
„ Както виждате, Доналд Тръмп взема решения, които подхождат на неговото схващане за външна политика. Той разгласи и изтеглянето на контингента си от Сирия. Как ще си отрази на НАТО – аз персонално считам, че България направи задоволително. Този контингент, който посрещнахме беше първият по-голям от 158 индивида. Този контингент, който отпътува в този момент е от 160 индивида. България няма потребност да усилва своето наличие повече ", безапелационен е вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Попитан дали тогава и ние би трябвало да свием присъединяване си, той отговори: „ Ако политиката на Съединени американски щати, като на съдружник в НАТО, е да изтегли своя контингент, персонално аз не считам, че България има повече работа там”.

На идната среща на военните министри от НАТО този въпрос да се разиска и " в случай че някои страни считат да изтеглят контингентите си от Афганистан аз считам че и ние трбва да преразгледаме позиция ", добави военният министър.
Тържествено посрещнаха контингента ни от Афганистан Ще се промени ли форматът на българското присъединяване след изтеглянето на Съединени американски щати
България взе участие в Афганистан с 160 души, които охраняват летището в южния град Кандахар и извършват инструкторски задания за локалните сили за сигурност. НАТО продължава уговорката си към подготвителната задача " Решителна поддръжка ", в която беше преобразувана най- дългата бойна задача на алианса от 2002 година до 2015 година.

Предстои да се разиска по какъв начин изтеглянето на близо 7 хиляди американски военни ще се отрази на останилите народи които поддържат военно наличие от 16 хиляди инструктори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР