Според министъра медиите са съобщили за спекулативните сделки на енергийната

...
Според министъра медиите са съобщили за спекулативните сделки на енергийната
Коментари Харесай

Енергийният министър обори опорките на Делян Добрев

Според министъра медиите са съобщили за спекулативните покупко-продажби на енергийната борса. Той призна, че е Делян Добрев, някогашен енергиен министър, е оповестил за договорката сред 2 и 3 в деня на първите удари на Путин в Украйна за 450 мегаватчаса.

" На съответната дата няма договорка на Булгаргаз ", сподели Николов. БЕХ е подхванал ограничения за сигурността на доставките от средата на февруари. Изнасянето от Чирен е прекратено. Наличните количества са задоволителни до април.

Булгаргаз е отправил искане към търговци на полутечен газ, които да са опция на съветския газ. Не се позволява по този начин и нарастване на цената на газа. Увеличението, препоръчано на КЕВР, е 3,5 %.

Няма продажба, а покупка от Булгартрансгаз, сподели Николов. Средната цена за 24 февруари е 233 лв., а най-високата 255 лв. за мегаватчас. Цени под 220 лв. има поради опция за запазване на количества от Гърция. Когато пазарът е явен, се пускат количества за нощни търгове, сподели Николов. Казаното от ГЕРБ били откровени неистини съгласно Николов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР