Според местни новинарски източници Русия започва масовото производство на нова

...
Според местни новинарски източници Русия започва масовото производство на нова
Коментари Харесай

Русия започва масовото производство на модификация на касетъчните бомби Дрель с голяма пробивна сила

Според локални новинарски източници Русия стартира всеобщото произвеждане на нова трансформация на своите касетъчни бомби „ Дрель “ (Drill). След като бъдат създадени, те ще бъдат предопределени за Украйна.

Според тази информация Русия към този момент е в положение да стартира всеобщо произвеждане на своите по този начин наречени планиращи касетъчни бомби PKB-500U Дрель. Това се случва след дълъг стадий на разработка и лимитирано потребление в Украйна. Новото оръжие на процедура преоборудва остарелите към този момент гравитачни и считани за „ глупави “ бомби във високоефективни управляеми муниции, които могат да нанасят провали на наземни цели от безвредно разстояние.

Руската осведомителна организация ТАСС оповестява, че съгласно изказване на съветската отбранителна компания „ Ростех “ авиационната бомба РБК-500У Дрель е минала сполучливо всички проби. Някои от тези тествания са били извършени в изискванията на бойния спор в Украйна и заради това са били засекретени. „ Първата партида на авиационната бомба Дрель е планувана за 2024 година “, се споделя още в известието.

 

„ Към днешна дата продуктът е минал всички типове проби “, оповестяват от „ Ростех “. „ Производството на първата партида от въздушната бомба Дрель е планувано за началото на 2024 година “, допълват те.

Според Ройтерс авиационната бомба Дрель е предопределена за заличаване на бронираните транспортни средства, наземните радиолокационни станции, центровете за ръководство на електроцентралите и зенитно-ракетните системи.

ТАСС оповестява още, че военните анализатори смятат, че бомбата Дрель е извънредно устойчива на разстройства посредством електронно заглушаване и радиолокационно разкриване, което я прави сложна за заличаване. Планиращите бомби са стопански дейно оръжие, което употребява перки за увеличение на обсега на първичния арсенал. Нещо повече, за разлика от ракетите, те не се нуждаят от скъпи мотори.

Високолетящите бойни самолети могат да ги пускат, без да попадат в обсега на вражеските системи за противовъздушна защита с дребен обхват. Съвременните версии нормално са оборудвани със система за ориентиране, с цел да се обезпечи точност.

В разгара на спора с Украйна Русия стартира да създава специфични комплекти за рационализация, които трансформират по-старите модели обикновенни авиационни бомби в планиращи бомби, които западните медии считат за съществена опасност за украинските фронтови войски. Да напомним, че в началото управляемата бомба Дрель е основана през 90-те години на ХХ век, само че създаването ѝ стартира по-късно заради неналичието на нужната за това галактическа инфраструктура преди три десетилетия.

 

За точното си ориентиране осъвременената бомба разчита на съветската сателитна навигационна система ГЛОНАСС. Предполага се, че първичната фаза на научноизследователската и развойната активност е завършила през 2016 година, само че полевите тествания са отсрочени. Базалт, лабораторията за отбранително инженерство, която е основала Дрель, я предлага на пазара като комплицирано касетъчно оръжие, носещо 15 оборудвани с парашут суббоеприпаса, които могат да бъдат персонализирани за съответни цели, като да вземем за пример радарни станции или бронирани транспортни средства.

Съобщава се, че касетъчните бомби са оборудвани със особено програмно обезпечаване, с цел да се избегне нанасянето на щета на невоенни цели и да се предотврати опцията суббоеприпасите да останат невзривени, което може да бъде рисково за цивилното население. Съобщава се, че бомбата може да бъде пусната от височина сред 328 фута (100 метра) и 45 932 фута (14 километра) от самолети, летящи със скорост от 435 мили/ч (700 км/ч) до 684 мили/ч (1100 км/ч). Максималният им обхват е 18,6 благи (30 км), а тежестта им е 1 191 фунта (540 кг).

 

Касетъчните муниции, които са неразрешени от над 100 страни, разпръскват голям брой по-малки бомби, които могат всеобщо да убиват хора освен това на огромна повърхност. Освен това невзривените вторични бомби могат да останат рискови в продължение на няколко десетилетия.

Сега всички започнаха да си задават въпроса по какъв начин Украйна ще отговори на това рисково оръжие и вероятно напълно скоро ще разберем какво ще се случи. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР