Според местни източници 25-те камиона са превозвали зеленчуци, но за

...
Според местни източници 25-те камиона са превозвали зеленчуци, но за
Коментари Харесай

Удар от въздуха по конвой от 25 камиона в Иран frognews.bg

Според локални източници 25-те камиона са превозвали зеленчуци, само че за такава безобидна стока разразилите се пламъци са били прекомерно огромни (това се вижда и от публикувани видеа в обществените мрежи). Знае се, че иранците маскират камиони с оръжие като граждански превоз.

Сирийски и други арабски медии оповестиха, че незнаен аероплан е бомбардирал ирански ескорт от камиони на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ал-Каим. Финансираната от Саудитска Арабия мрежа Ал-Арабия, базирайки се на неназовани източници, сподели, че 25 камиона са пътували от Ирак към Сирия преди удара. Самолетът първо дал сигнален изстрел, с цел да разреши на водачите да избягат, изоставен, преди да пусне бомбите. Ударени били шест хладилни камиона.

Унищожени са единствено шест камиона от целия ескорт. Наскоро някогашният шеф на щаба на ЦАХАЛ Авив Кохави съобщи, че " израелското разузнаване и Военновъздушни сили знаят кой камион транспортира оръжията и знаят по какъв начин да го унищожават ".

Това е втори въздушен удар по цели в Иран - предната нощ бе нападнат военнопромишлен комплекс в град Исфахан.

 

Правителството на Съединени американски щати не изключва военни дейности, с цел да попречи на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие, стана ясно от изявление на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън за телевизионния канал " Ал Арабия ". " Всички благоприятни условия са открити ", разяснява Блинкън по време на пътуването си в Близкия изток. Той акцентира, че пожеланият път за решение на проблемите е дипломатическият, само че Техерен е отказал да се върне към интернационалното нуклеарно съглашение.

През лятото на 2022 година президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също не изключи нахлуване като последна мярка, напомня ДПА.

В продължение на доста месеци договарянията за възкръсване на нуклеарното съглашение от Виена от 2015 година сред Иран и Запада бяха в задънена улица. Според дипломати Техеран е блокирал съглашението малко преди сключването му. Бруталното потушаване на неотдавнашните митинги в Иран също е раздрусало доверието в договарянията. Европейски Съюз осъди репресиите и наложи нови строги наказания на Техеран.

Иран обогатява уран до равнище на непорочност от 60%, като твърди, че ще употребява нуклеарната си стратегия единствено за цивилен цели.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР