Според мениджъра на Adecco за България Войчех Пахолаж в страната

...
Според мениджъра на Adecco за България Войчех Пахолаж в страната
Коментари Харесай

Adecco разделя бизнеса си в България

Според мениджъра на Adecco за България Войчех Пахолаж в страната има голям дефицит на IT експерти

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Войчех Пахолаж, управител на Adecco за България
26 май 2017
Незавършените здания се пълнят с наематели поради дребното подготвени свободни площи. Затова и цените леко се качват
6 ное 2016

Услугите по асортимент на личен състав остават под името Adecco Bulgaria.
Международната група за асортимент на личен състав Adecco, която работи в страната посредством локалното си сдружение " Адеко България ", разделя бизнеса си у нас в две обособени компании. Една от основните й действия - даването на IT аутсорсинг решения, при която сама наема експерти за клиентите си, ще премине в нова конструкция, която ще оперира под марката Modis IT Outsourcing. Под името Adecco Bulgaria ще останат услугите по асортимент на личен състав. Разделянето е част от световната тактика на групата, а задачата е да се усъвършенства фокусът върху предпочитан за компанията бизнес. Новото сдружение ще бъде благосъстоятелност на групата Adecco, само че информация в Търговския указател демонстрира, че то към момента не е записано.

Стратегически приоритет

През предходната година Adecco е идентифицирала IT аутсорсинга като стратегически приоритет и е взела решение да сложи фокус върху това направление в границите на цялата група, излиза наяве от известието на компанията. Отделянето на бизнеса в България под марката Modis IT Outsourcing е резултат от тази тактика. Останалите действия ще продължат да се развиват под името Adecco.

" Тази стратегическа стъпка ни дава опция да бъдем по-фокусирани и гъвкави в взаимната ни работа и взаимоотношенията с нашите клиенти ", съобщи Филип Рувре, старши вицепрезидент, IT Outsourcing ЕМЕА и Индия в Adecco Group. " Вярваме, че новата компания ще има позитивен резултат и върху ангажираността, мотивацията и удовлетвореността на нашите чиновници ", добави Стайко Шиваров, шеф на центъра за даване на услуги в България.

Нова компания, нова постройка

В момента към марката Modis IT Outsourcing работят над 1200 души, които дават разнообразни услуги по ръководство и поддръжка на мрежи, устройства и приложения, както и аутсорсване на бизнес процеси за клиентите от целия свят. Новата компания ще се обитава в нова бизнес постройка - Kambanite Green Offices, която се намира покрай централата на " Адеко " в " Бизнес парк София " и е благосъстоятелност на " Фонд за недвижими парцели България ". Преди година компанията се контракти да наеме 6200 кв.м повърхност за период от пет години, с което стана най-големият наемател в новопостроената постройка. Служителите ще употребяват общо три етажа в постройката, която е клас А. До края на септември близо 60% от екипа ще бъде изместен в новото офис пространство, а останалата част ще продължи да се обитава в няколко здания в самия бизнес парк.

" Адеко България " има над 50 съществени чиновници и близо 3000 сътрудници – хора, наети от компанията, които работят за нейни клиенти.

Растеж в България

Швейцарската група Adecco навлиза на българския пазар за асортимент на фрагменти в края на 2005 година под името Ajilon Consulting като главен сътрудник на Hewlett Packard при основаването на техния световен център за даване на механически услуги (Global Service Desk). Компанията последователно разрасна бизнеса и HR услугите си в България, като сега групата Adecco предлага цялостни IT аутсорсинг решения, аутсорсинг на бизнес процеси, асортимент на личен състав, както и краткотрайни решения за набиране на работна мощ. През миналата година компанията преподписа контракта си с HPE и HP Inc, като в същото време притегли и нови интернационалните клиенти.

Отчетът на " Адеко България " за 2016 година демонстрира, че компанията е нараснала приходите си с 9% до 60.1 млн. лева Нетната й облага е повишена с 14% и е достигнала 4.8 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР