Според мен умишлено се търси смяна на собственика на Лукoйл.

...
Според мен умишлено се търси смяна на собственика на Лукoйл.
Коментари Харесай

Умишлено се търси смяна на собственика на „Лукoйл”, смята Каримански

„ Според мен съзнателно се търси промяна на притежателя на „ Лукoйл ”. Търси се посредством обществен звук ”.  Това уточни икономистът и някогашен народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански пред NOVA NEWS.

„ Министерството на финансите и Национална агенция за приходите не могат да си съберат налозите от „ Лукойл ” – по какъв начин по този начин. Ако всеки един от нас като жител на тази страна дали по този начин ще постъпят тези институции ”, запита той.

Той е черноглед за това, че рафинерията ще заплати в този момент налог.

„ Защо „ Лукойл ” последните 10 година не е внасял налог в хазната. Явно шефът на Национална агенция за приходите и негов екип би трябвало да ревизира кой екип може да ревизират така наречен „ трансферни цени ” и къде се случват те. Национална агенция за приходите има такива пълномощия, както и останалите служби ”, предложи той и сподели, че финансовият министър би трябвало да понесе отговорност.

Относно таксата по тръбата на „ Булгартрансгаз ”, той напомни, че всеки газ, който влезе в Турция, става благосъстоятелност на страната им и запита по какъв начин ще се наблюдава кой газ, минал през българската територия на тръбопровода е от „ Газпром ”.

„ Гоним вложители, които са създали фабрики в България – преработвателите на слънчоглед отиват да вършат цех в Румъния ”. „ Защо ги гоним? Нека събираме от техните налози. Икономиката на България стартира да отслабва по този начин, както отслабва стопанската система в Западна Европа. Инфлацията ни не спада с подобен ритъм, какъвто има в Западна Европа, в противен случай, разликата седи над 2% ”, сподели Каримански.

По думите му имаме систематичен проблем в стопанската система, както имаме систематичен проблем в бюджета

„ Ще връщаме парите, в случай че не осъществим изискванията по Плана за възобновяване и резистентност ”, безапелационен е икономистът. „ Сега не можем да усвоим 4-5 милиарда за финансови разноски, в последните 2 година ще усвояваме и ще абсорбираме с нашата стопанска система по 11-12 милиарда ”, сподели той и добави, че е належащо да имаме доверие и нововъведения.

Относно влизането на България в еврозоната, той сподели, че може да не е изгубена идея, в случай че догоним европейския стандарт. „ Конвергентния отчет на ЕЦБ е доста значим – до какъв брой догоним междинния стандарт на европейците. Години наред не влагаме в стопанската система и в развиването на човешкия капитал. Решението изисква да имаш визия по какъв начин да управляваш страната, нашите управленци нямат тактика, нито едно министерство няма синтезирана тактика ”, добави Любомир Каримански.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР