Според мен това е сделка между офшорна компания и ЧЕЗ.

...
Според мен това е сделка между офшорна компания и ЧЕЗ.
Коментари Харесай

Експерт с горещи разкрития за сделката на ЧЕЗ: Класическа схема с офшорка! Никой не може да я спре

Според мен това е договорка сред офшорна компания и ЧЕЗ. Седнали са и са се разбрали. Има арбитражно дело сред ЧЕЗ и българската страна в съда на Световната банка за стотици милиони. То е за вреди по неизпълнени контракти от страна на страната. Според специалисти, то ще се завоюва от ЧЕЗ.  Така парите ще дойдат в новата компания. Това сподели ръководителят на Българския енергиен конгрес Иван Хиновски.
 “Смятам, че тази договорка, по метода, по който се развива, никой не може да я спре. Обезпечението ще е по класическа скица с офшорка, парите от българска банка. Странно е по какъв начин компания без енергийна история печели”, изрази своите подозрения Хиновски.
Той се върна на въпроса, за какво тъкмо тази компания завоюва състезанието. Разясни и, че договорка към момента няма. Тя може да бъде спряна от КЕВР: “Защо избраха Гинка? Това е въпросът. 320 млн. евро могат да извадят много български предприемачи, това е любопитното. ДАНС би трябвало да се самосезира, КЕВР има пълномощията да откаже прехвърлянето на акции и активи, в случай, че е застрашена националната сигурност. Странното е, за какво Енерго-ПРО е отстранена. Интригата би трябвало да се търси напълно на чешка територия”.

“Любопитно е по какъв начин беше извършена самата процедура. Един огромен претендент отпадна, само че всичко това зависи от чешкото законодателство. Всички тъжби ще са там. От позиция на нашето законодателство на пръв взор няма проблем. Спазено е европейското законодателство.

Въпросът е, за какво е определен претендент, основан преди по-малко от 9 месеца. Това сдружение би трябвало да покаже потенциал за ръководство на мрежата – да поддържа мрежата, да прави вложения. Тази договорка има директно отношение върху националната сигурност. Дружеството обгръща 40% от територията на страната. В никакъв случай тази заплаха не би трябвало да бъде подценявана”, изрази своите опасения енергийният специалист.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР