“Според мен ще има полза от у нас. Оттук нататък

...
“Според мен ще има полза от у нас. Оттук нататък
Коментари Харесай

Икономист: Рафинерията ни в Черно море ще повиши геостратегическото си значение


“Според мен ще има изгода от у нас. Оттук нататък нашата рафинерия ще покачва своето геостратегическо и геополитическо значение, защото в Черно море ще се търгува освен съветски петрол, само че и казахстанския петрол ”, съобщи икономистът Евгений Кънев в предаването “тази заран ”.

Той акцентира, че следва да влезе в действие тръбопроводът сред Средиземно море и Черно море, който ще придвижва не съветски петрол. “За Русия това ще е от стратегическо значение да пази тази рафинерия, с цел да не се продава различен с изключение на съветски нефт ”, сподели Кънев.

Икономистът разяснява и това дали нашата рафинерия ще може да преработва и друг нефт от съветския. “По моя информация и преди войната, потенциалът на рафинерията е бил ангажиран с до 40% не съветски нефт. Така, че няма никакъв проблем за пренастройката на инсталациите ”, сподели Кънев.

В началото на седмицата стана ясно, че управлението на рафинерията се е договорило със служебното държавно управление да трансферира цялата си икономическа активност в България и да заплаща налозите върху облагата си в страната. В подмяна на това Министерският съвет би трябвало да разреши на „ Лукойл “ да продължи да внася съветски нефт от сорта „ Уралс “ за България до края на 2024 година

Според него тази договорка за Русия.

Ще има ли полза компанията „ Лукойл Нефтохим Бургас “ да остане на нашия пазар - гледайте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР