“Според мен притесненията са повече, отколкото реалната ситуация предполага. Очакванията

...
“Според мен притесненията са повече, отколкото реалната ситуация предполага. Очакванията
Коментари Харесай

Финансист по Дарик: Рецесията е нормален икономически цикъл, всява се излишен страх

“Според мен терзанията са повече, в сравнение с действителната обстановка допуска. Очакванията са, че международната стопанска система се забавя и цифрите за растежа, които бяха обяснени от Международния валутен фонд през вчерашния ден може би основават някакво неприятно чувство. Влизането в криза не е обвързвано с нарастване на безработицата. ”

Това съобщи в ефира на Дарик радио Юлиан Войнов, финансист и стопански анализатор.



Юлиан Войнов. Снимка: БГНЕС

“Безработицата в България е най-ниската от интервала преди рецесията. У нас е доста мощно основаването на стрес и безпорядък в популацията. Картината не е розова, само че това е много пресилено ”, счита специалистът.

“Рецесията е естествен стопански цикъл. Тя се случва, когато в една доста динамична обстановка на Брутният вътрешен продукт, което води до понижаване на производството и нарастване на цените и се получава едно прегряване на стопанската система. В подобен миг се постанова намесата на централните банки за изстудяване на стопанската система и нейното закъснение ”, изясни Войнов.

“Ние живеем от години в един непрестанен боязън, че нещо неприятно може да се случи. Това се изнася на политическата сцена с някакви непрекъснати закани и обвинявания към съперниците, което вкарва популацията в обстановка на неопределеност ”, добави той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР