Според мен президентът Румен Радев взима решения за назначенията. Мотивът

...
Според мен президентът Румен Радев взима решения за назначенията. Мотивът
Коментари Харесай

Каварджиклиев: Президентът решава кой да бъде назначен в този кабинет

Според мен президентът Румен Радев взима решения за назначенията. Мотивът за моето уволняване е персонален. Това, което виждаме в кабинета на президента Радев, са главно персонални претекстове. Уволняват се безусловно положителни експерти като зам.-директора Петя Славчева, която 5 години се оправя съвършено със дилемите си, и се назначават хора, които нямат опит в това. Това сподели някогашният изпълнителен шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Николай Каварджиклиев в предаването „ Тази неделя “ по бТВ.

По думите му е обикновено новите министри да дойдат със свои екипи. „ Проблемът е, когато се сменят цели екипи на оперативни равнище, какъвто е казусът в ДФЗ “, съобщи той.

Той съобщи, че интервалът, в който той е бил шеф на Фонда - от март до момента, е бил извънредно сполучлив. „ Забавянията по избрани ограничения са по виновност на същия екип, който е в Министерството на земеделието в предходните две държавни управления. Там са вземани неверни решения и с помощта на тях се стига до такова затапване “, съобщи той.

По думите му сега биват назначавани хора от избрани кръгове, свързани с президента Радев и „ с групата на ГЕРБ и Движение за права и свободи от избран регион “.

В момента няма планове по Програмата за развиване на селските региони, забавени по виновност на ДФЗ, безапелационен бе Каварджиклиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР