Според мен отстраняването на главния прокурор Иван Гешев е въпрос

...
Според мен отстраняването на главния прокурор Иван Гешев е въпрос
Коментари Харесай

Николай Радулов от ИТН: Предстои ремонт на цялата прокуратура

„ Според мен отстраняването на основния прокурор Иван Гешев е въпрос на време. Не се наемам да кажа дали това ще е след два или три месеца, само че ще стане в обозримото бъдеще ”. Това съобщи депутатът от ПГ на „ ИТН " проф. Николай Радулов.

По думите му следва ремонт на цялата прокуратура. „ В настоящия й тип тя е йерархична конструкция, която е употребила модела на руската прокуратура от едно време и не е мръднала оттова. Това не е съвременен модел. Това е модел, който дава извънредно доста власт на този, който е на върха – основния прокурор ”, разяснява още той.

 „ Ще има такива промени, които би трябвало да подсигуряват на всички, че който и да заеме тази позиция, да няма такава власт и да не може да докара прокуратурата до неуместното състояние да се конфронтира с целия държавен уред ”, уточни Николай Радулов по Нова телевизия. 
Николай Радулов: Гешев може да не изкара мандата си и мястото му да заеме Бойко Рашков
" Много е допустимо основният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков, примерно, или някой като нег...
Прочети повече
„ В момента има опити да се покаже, че ще се работи и по остарели сигнали като спалнята, кюлчетата и парите - неща, за които още като се появиха фотосите, специалистите обясняваха какво може да се направи, с цел да се обясни по какъв начин са се появили в тази спалня. Няма да се учудя в случай че в този момент при инспекцията се окаже, че серийните номера на банкнотите са от тези 68 млн., които Божков беше дал на така наречен Влади ”, сподели още той.

Според него избрана банка не може да няма информация за толкоз доста пари от коя серия и кой номер стартират и приключват. „ Вероятно ще бъде открито дали от тези или от някои други огромни прехвърляния, тъй като не се колебая, че е имало и доста други такива случаи, че банките са си изпълнили отговорностите, тъй като в случай че не го вършат, може и да им се изземат лицензите ”, уточни Радулов.

Той изясни, че по принцип банката не разполага с такива суми в вместилище. Когато се съобщи такава сума, тя се взима от Българска народна банка, а там банкнотите се водят по списък.

„ Толкова неща са били неглижирани през последните години, че ще изскачат като заек от цилиндър на магьосник. Може би и изпълнителната власт, и Народното събрание, и Висшият правосъден съвет ще съумеят да вземат нужните ограничения ”, счита той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР