Според мен на мястото на паметника на Съветската армия трябва

...
Според мен на мястото на паметника на Съветската армия трябва
Коментари Харесай

Слави Трифонов иска паметник на Хан Аспарух вместо на Съветската армия

" Според мен на мястото на паметника на Съветската войска би трябвало да има монумент на основателя на българската страна хан Аспарух. В София, столицата на България, няма нито един монумент на основателя на България - хан Аспарух. И целият този скандал към паметника на една от дълго време несъществуваща войска, която изобщо не ни е освободила, а напряко ни е поробила, целият този скандал е пъклен комфортен да махнем този безусловно непотребен и изцяло неправилен паметник и като българи да издигнем монумент на най-важния българин - хан Аспарух ".

Това написа в профила си във фейсбук водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов. Трифонов ще води листите на партията си за парламентарния избор в Благоевград и Стара Загора, съобщи БНР.

 

" Аз върших сходна самодейност преди години и тя не се получи. Защо? Защото администрацията направи всичко допустимо, по всевъзможен метод, с всевъзможни аргументи, да убие тази концепция още в зародиш. Защо? Не знам. Имах възприятието, че административните чиновници не са българи, а византийци.

А в този момент дали е допустимо някаква такава концепция да се получи? Ако питате българите дали вместо монумент на Съветската войска е по-добре да има монумент на хан Аспарух, най-вероятно голямата част ще кажат: “Разбира се, че на хан Аспарух ”.

Но най-вероятно няма да стане. Явно такива ни е довел тук хан Аспарух. Такива, дето повече обичаме непознати армии, в сравнение с тоя, дето ни е основал. А другояче концепцията е хубава. Питайте всеки българин и вижте какво ще ви каже ", написа още Трифонов.

Другите водачи на листи на Има Такъв Народ са зам.-председателят на групировката Тошко Йорданов, който ще бъде първи в Плевен и Варна. Бившият министър на районното развиване Гроздан Караджов ще оглави листата в Пловдив град. В Пловдив област и Пазарджик отпред застава Станислав Балабанов. Разместване има в софийските листи – вместо в 23-ти МИР сценаристът Ивайло Вълчев ще води в София област и в родния Бургас. В 25-и МИР първи ще е различен сценарист Филип Станев, в 24-ти – някогашният зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов. Имунологът проф. Андрей Чорбанов ще води листите във Велико Търново и в Габрово, предава още БНР.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР