Според мен менторите на Иван Гешев, неговите стопани са го

...
Според мен менторите на Иван Гешев, неговите стопани са го
Коментари Харесай

Михаил Екимджиев зове: Сарафов да каже защо сега се изплаши за живота си

Според мен менторите на Иван Гешев, неговите стопани са го сложили на този пост точно поради артистичния му гений. Той три години се прави на прокурор, защото за всички към този момент е явно, че той няма качества на правист, да не приказваме за изискуемите от Конституцията високи нравствени качества ", съобщи във вторник пред " Евронюз България " юрист Михаил Екимджиев във връзка на обвиняванията, които в последните дни си разменят основния прокурор Иван Гешев и неговия заместител Борислав Сарафов.

Екимджиев разяснява и изказването на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, че в този момент се опасява за живота си. Според него в този момент Сарафов би трябвало и да каже за какво се опасява за живота си, както и да каже чии други животи са били застрашени от основния прокурор Иван Гешев. Адвокат Екимджиев счита и, че евентуално има връзка сред опитите за сформиране на държавно управление, които текат сега, и протичащото се в прокуратурата.

" Очевидно е, че се готви заместител на Гешев. Вероятно кукловодите замислят нов основен прокурор, малко дистанциран от мазните битки, които се водят сега ", разяснява юрист Михаил Екимджиев. Той напомни, че за избор на нов основен прокурор е нужна поддръжката на 17 от членовете на Пленума на Висшия правосъден съвет, а за избирането на човек, който краткотрайно да извършва тази служба е нужно нормално болшинство.

" За мен нямаше особена изненада (в това, което се случи в прокуратурата - бел.ред.), тъй като всички, които следим и проучваме процесите в правосъдната система и в частност в прокуратурата, знаем, че прокуратурата се е трансформирала и е превърната, основно по времето на ръководството на Бойко Борисов, в една незаконна тайфа. И беше въпрос на време в тази високоорганизирана незаконна група да се получат спорове и да се стигне до сюжет, сходен на филмите на Гай Ричи - няколко гангстерски банди се бият между тях. Това е сюжет, в който няма положителни герои ", сподели той.

" Единствената изгода от този сюжет е, че става безпощадно ясно политическото въздействие в тази деградилата институция и потребността от преучредяването й най-малко със промяна на всички административни ръководители, назначени по времето на Иван Гешев и Сотир Цацаров, както и потребността от закон, който да предефинира ролята на основния прокурор, тъй като рибата се вмирисва откъм главата ", сподели още юрист Екимджиев и добави: " И изгодата е, че без катарзис този път няма да се размине ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР