Според мен Конституционния съд малко се забави. Трябваше шеметно след

...
Според мен Конституционния съд малко се забави. Трябваше шеметно след
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Според мен Конституционния съд малко се забави

Според мен Конституционния съд малко се забави. Трябваше шеметно след излизането на резултатите от изборите, даже още преди да бъде свикано Народно събрание, да има решение, тъй като част от оспорените промени се отнасят до метода, по който се излиза от политическа рецесия и се влиза в предварителни избори. Така доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право, разяснява в студиото на Българска национална телевизия " Денят стартира " предстоящото решение на Конституционния съд за измененията в Конституцията, осъществени от кабинета " Денков ".

Поради това, в случай че през днешния ден няма държавно управление и се премине към идващ мандат, Конституционният съд ще се забави, тъй като политически не е добре, в случай че има оповестяване на противоконституционност на измененията, свързани с непрекъсваемостта на Народното събрание и с метода, по който се образува служебно държавно управление, добави Киселова.

Според нея бързината, с която ГЕРБ-СДС върнаха изпълнен мандата на президента демонстрира:

Стремежът да се покаже експедитивност от първата по бройка парламентарна група е с цел да може да покаже, че е в кондиция, с цел да може да показа пълноценно държавно управление и това да наподобява на фона на състава на Народно събрание, че ГЕРБ-СДС е в положение не просто да показа държавно управление, само че и да ръководи.

Когато камерите бъдат изгасени и публицистите излязат, диалозите в залата сред президента и парламентарната група постоянно се слага въпроса - събрали ли сте поддръжка и имате ли потребност от време, с цел да можете да съберете в допълнение поддръжка. Ако ви прави усещане, когато се сформира държавно управление, постоянно има подозрения дали някои не е в несъответственост. Сега сме очевидци на показан състав на държавно управление, на първо място от народни представители, близки до ГЕРБ или служебни министри, които към този момент са в осъществяване на функционалностите си и няма да се постанова да се освобождават, разяснява Наталия Киселова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР