Според мен изборът на главен прокурор е по-важен от местните

...
Според мен изборът на главен прокурор е по-важен от местните
Коментари Харесай

Иван Костов: Изборът на главен прокурор е по важен от местните избори

”Според мен изборът на основен прокурор е по-голям от локалните избори ”, съобщи още някогашният министър председател на България Иван Костов. По думите му, в основата на съдената промяна у нас е Прокуратурата.
Бившият министър председател Иван Костов описа пред bTV за проблемите, с които се е сблъскал в последните дни. Причина за проблемите му е инспекция на Национална агенция за приходите, съгласно която част от парите му, които той има с жена му не са техни. Проверката е стартирала преди към 3 години, само че завършва чак в този момент.

След 2 данъчни проверки, траяли 2 година, от Национална агенция за приходите взеха решение, че обилни средства на фамилията не са наши, въпреки и да са декларирани пред Сметната палата. И макар че сме дали на данъчните договорите, с които сме ги внесли във финансов капиталов фонд, изясни той.

" Ревизията желае да ни таксува за личните ни средства, което постанова прокуратурата да разгласи, че стартира разследване. Решението излиза в средата на август. Сроковете за несъгласие водят цялата история в средата на предизборната акция ", съмнява се, че е съзнателно планувана офанзива Иван Костов. Той е безапелационен, че повода са митингите против избора на основен прокурор и преценката, че той стои зад " Демократична България ".

Надявам се управлението на Национална агенция за приходите да не докара до нов срив върху престижа си, тъй като ще загуби делата, предизвести Костов. Той не се страхувал от инспекцията на прокуратурата, само че алармирал за провокация по време на предизборната акция.

Ставало въпрос за към 400 000 лв.. " Те са от спестявания, добре съм ги управлявал, нарастнали са ", изясни някогашният министър председател и водач на Съюз на демократичните сили и ДСБ.

От срив на имунната система това лято Костов получил херпес зостер, който го блъснал и в очите. Сега е към този момент добре.

На въпрос по какъв начин се оказва обвързван с ДСБ и митингите против Гешев, Иван Костов съобщи, че стои надалеч от политиката и е единствено гласоподавател. Относно връзката му с ДСБ, Костов съобщи, че не взе участие в решенията на партията. „ Чувам се доста рядко със настоящия ръководител на ДСБ Атанас Атанасов ", показа той.

" Маркет линкс ", която дава преимущество на Мая Манолова, е една от 4-те съществени социологически организации, предизвести Костов.

Правителството не се приближава до влизането на " Шенген " и еврозоната, макар че стопанската система е доста мощна и макар положителната събираемост на Национална агенция за приходите, проучва още той.

" Помните ли, че Георги Първанов изпрати един някогашен основен прокурор в Казахстан? Знаете какво последва. Дано в този момент не става по този начин ", направи прилика Костов с Никола Филчев във връзка посланическото предопределение на ексшефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев като консул във Валенсия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР